Mitt Liv

Berättat av Anastasia

Född 2008. Brotorpsskolan. 5B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.02.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att vara med mina kompisar och att bada.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag: Anastasia H 5b

fredag

07.15 vaknar jag av min väckarklocka som går på batterier, en väckarklocka är en sak som visar tid och gör ett ljud när man ska vakna. Sedan somnar jag ofta om. Min mamma kommer och väcker mig och sätter på min TV, TV är en sak som visar olika program. 07.30 äter jag frukost, oboy och en macka med skinka, Oboy är ett pulver som man blandar med mjölk. Efter jag har ätit frukost så borstar jag tänderna och tvättar ansiktet. Byter om till mina kläder från min pyjamas. Jag sms till min vän om när vi ska åka till skolan, att sms är som att skicka ett brev genom en mobil, en mobil är en liten elektronisk sak som man kan göra lite allt möjligt på. När vi har bestämt tid så sätter jag på mig ytterkläder och så åker vi till skolan.

08.10 så börjar jag skolan. Efter den lektionen har jag rast och lite fler lektioner. 11.00 har jag lunch som jag får i skolan. Sen har jag fler lektioner och en till rast. 13.30 så slutar jag och går och äter mellanmål. Efter jag har ätit mellanmål så går jag till min teater och sitter och pratar där tills min teater börjar.

Min teater börjar klockan 15.00 så börjar min teater och 16.00 så slutar min teater. Efter när jag har slutat så går jag hem. När jag är hemma så byter jag om till min pyjamas. Jag byter om till min pyjamas och börjar titta på min Ipad. Jag brukar ofta pussla olika saker när jag tittar på min Ipad.

Sedan äter jag middag och efter jag har ätit middag så tar jag något gott som t.ex. chips eller något annat och går till mitt rum. När jag är i mitt rum så sätter jag på Tv:n och tittar på Netflix, Netflix är en app där man kan titta på serier och filmer. Jag tittar oftast på mobilen och sedan så duschar jag och borstar tänderna. Efter jag har duschat så tittar jag oftast på min mobil och sedan går och lägger mig någon gång mellan elva och tolv på natten.

4/6-2020

Just nu är det ett virus som heter Coronavirus. Det har förändrat mitt liv ganska mycket. I väldigt många länder så har det gått in i karantän, det har inte Sverige. Vi gjorde mappar som vi skulle ta hem som vi kallade pestmappar, vi var nästan säkra att vi skulle behöva jobba hemma men så blev det inte.

Min mamma jobbar hemma och jag är inte lika mycket ställen där det är många. Vi tvättar händerna mycket mer och när vi ska ta mat så måsta vi vara tysta så det inte ska komma spott i maten. Vi rör oss inte lika mycket i ansiktet och man ska hålla avstånd från varandra. Jag går fortfarande på mina sporten som jag gjorde innan. Om jag känner min det minsta lilla sjuk så ska man gå hem. Jag är väldigt glad att Sverige inte är i en karantän för jag vill vara med mina vänner. Man får inte resa så jag kommer att vara kvar i Sverige under sommarlovet.

Publicerat

4 juni 2020

Berättat av

Anastasia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00277

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!