Mitt Liv

Berättat av Gustav

Född 2007. Skogskällan. 6A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att leka med mina kompisar, spela och klappa katter.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min pappa väckte mig på morgonen för att jag hade försovit mig, som det visade sig. Jag drog på mig mina kläder, som var en grön hoodie och blå jeans, och gick ner för trappan för att äta frukost. Jag åt först en rostad macka med fyra gurkskivor på. Sedan tog jag en till rostade macka, men med marmelad på. Den här marmeladen är en fransk sort, och består av bland annat hallon, svarta vinbär, björnbär och jordgubb. Till min frukost drack jag ett glas mjölk. Sedan gick jag för att borsta mina tänder. Jag hade tandställning, så därför tog det lite längre tid. Sedan gick jag till skolan. På vägen så passerade jag en förskola som jag gick på när jag var mindre.

Som första lektion på dagen så hade vi idrott, orientering. Vår skoldag började 09:00, för vi började senare på onsdagar. På orienteringen så delades v in i grupper och följde efter läraren medans vi skulle markera vart vi gick på en karta med en penna. Vi gick genom skogen runt vår skola och korsade en bäck innan vi hade återvänt till där vi börjat. Efter orienteringen så hade vi vår morgonrast i en halvtimme. Sedan så hade vi svenska. På svenskan så skulle vi skriva om en dag i vårat liv. Jag valde den dagen, och började skriva. Vi skrev på våra skol-iPads.

Efter en timmes svenska så hade vi vår lunchrast. De första 15 minutrarna av lunchrasten så hade vi ättid. Efter det så gick jag ut på skolgården och lekte med två av mina kompisar. Men sedan så började det snöa, trots att de var maj. Så efter lunchrasten, som slutat 12:20 så hade vi en mattelektion. På matten så räknade vi i våra matteböcker. Vi räknade problemlösningar och jobbade inför ett prov som vi skulle ha nästa vecka. Sedan så hade vi en rast i tio minuter. Efter rasten så hade vi en engelskalektion i femtiofem minuter. På engelskan så skulle vi skriva om ett engelsktalande land och göra en presentation om den på våra iPads. Efter engelskan så skulle vi haft en lektion i moderna språk, men på grund av Covid-19 så var den lektionen inställd.

Så efter engelskan så gick jag hem, kl. 14:15. När jag kom hem så åt jag mellanmål och spelade dataspel. Jag fick också besök av en av mina katter.

Sen på kvällen, ungefär kl.19, så skulle vi äta middag. Jag åt middag med min familj, som består av min storebror, min mamma och min pappa. Efter middagen så spelade jag lite till tills jag skulle gå och lägga mig, 21:40.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Gustav

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00479

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

6A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!