Mitt Liv

Berättat av Ellen

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

onsdag

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Jag heter Ellen Borg, jag bor i Nybrostrand som ligger i Ystad, Skåne.

Min dag börjar med att jag vaknar av att min väckarklocka ringer, jag brukar ligga kvar i sängen och dra mig i typ fem minuter. Jag går upp från min säng och tar på mig min morgonrock och går ut ur mitt rum och in i köket. Där tar jag fram två mackor och brer dom med Bregott( ett slags smör). Sen så häller jag upp ett glas mjölk, jag är laktosintolerant så jag dricker laktosfrimjölk. Jag äter upp min frukost på cirka 20 min.

Efter jag ätit frukost så chillar jag bara(alltså tar det lugnt). Sen så tar jag på mig kläder. Jag brukar välja kläder som jag tycker är sköna men ändån helt ok snygga. När jag har tagit på mina kläder så sitter jag ofta och kollar på Youtube( man tittar på videoklipp) tills jag ska gå till vår busshållplats som vi har i Nybrostrand. Jag går till bussen 08:00 eller 07:55, jag går nästan en kilometer. Jag åker buss med massa killar eftersom det inte är så många tjejer som bor i Nybrostrand eller inga som är lika gamla som jag åker buss.

När jag hoppar av bussen så står ofta min bästa vän Lisa Olsson och väntar på mig.

Nu tänker jag berätta om min skoldag på onsdagar.

Direkt på morgonen så åker vi till en skola i Ystad som heter Norreportskolan och där har vi spanska. Vi har spanska med de som går på Löderups skola.

Vi har många ämnen Ma-Matte, Eng-Engelska, SO-Samhällsorienterande, NO-Naturorienterande, SV Svenska, Slöjd, Demokrati Timme, Språk(spanska), Idrott, bild, musik och Hem ochkonsumentkunskap(hemkunskap).

Nu 2020 så använder vi våra datorer mycket och skriver på dem och inte på papper.

Jag tycker att vi får jätte god mat, men det är nog för att jag inte är jätte kräsen. Och alla lärare som har jobbat på andra skolor säger att vi är den skolan som har den godaste maten.

På rasterna så spelar jag handboll med några andra tjejer och killar. Innan så gick jag ofta runt och pratade med min bästa vän, men sen så när hon var sjuk så började jag spela handboll och när hon kom tillbaks så tyckte hon också det var kul att spela handboll. Vi lånar handbollen från ett “hus”på vår skolgård som vi kallar rastkiosk(alltså så kan man låna typ alla grejer där t.ex handboll,fotboll och hopprep). Ibland så sitter jag och några kompisar i ett “nät” typ.

När vi har slutat så åker jag buss hem igen. När jag är hemma så brukar jag ofta göra en smoothie. Sen sätter jag mig i en soffa som vi har i vårt hus. Då brukar jag kolla på Youtube(på min dator) eller på Netflix(på vår tv). Sen en stund efter det att mina föräldrar kommit hem så brukar jag hjälpa till med att göra maten. När jag har ätit så brukar jag göra läxor, om jag har några. Jag går och lägger mig klockan 21:00.

Och på onsdagar så har jag alltid handbollsträningar. Eller nu har jag inte på grund av Coronaviruset. Det här är mitt lag, jag är kant och innan så var jag målvakt. Jag går i YIF ,Ystads idrottsförening.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Ellen

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00505

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!