Mitt Liv

  • Jag tog bilden på nätet av företaget " Kjell och Company "

Berättat av Josefine

Född 2007. Skogskällan. Klass 6C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

Tisdag 12 Maj 2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Namn: Josefine

Ålder: 12 år, fyller 13 den 17 juni.

Favorit färg: Vit och lila.

Favorit djur: Hund.

Favorit mat: Sushi men tacos är också väldigt gott!

Hobbys: Konståkning, dansa och sjunga. Jag älskar allt som har med musik att göra så jag brukar spela gitarr ibland. Just nu håller jag faktiskt på med en egen låt men den blir jätte dålig! Jag gillar också smink och kläder. Även hår tycker jag är kul att experimentera med alltså komma på nya smink looks, nya outfits och nya frisyrer.

Skola och klass: Skogskällan/källbrink. Åk 6.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej! Jag heter Josefine och är 12 år. Jag går i sexan så jag fyller 13 snart. Det här är en vanlig skoldag i mitt liv.

Morgon:

07:00 väcker mamma eller pappa mig. Jag är trött och vill inte gå upp men jag måste om jag ska hinna tills skolan börjar. I ca 5-10 min ligger jag kvar i sängen. Sen måste jag gå upp och äta frukost. Till frukost äter jag olika saker. Det kan vara majskakor med färskost, färsk avokado, örtsalt och cilliflakes. Oftast äter jag två ljusa mackor med smör och ost. Jag sätter in disken som blivit i diskmaskinen och går till mitt rum för att sätta på mig kläder. Alltid samma problem varje morgon! Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig! Idag fick det bli ett par tajta, högmidjade och svarta jeans. Det matchade jag med en lilla sweatshirt. Efter det så gick jag till badrummet för att locka mitt hår med locktången. Det tog ca 20-30 min. Efter det borstade jag tänderna med min eltandborste och gick ut för att möta min kompis. Vi går alltid till skolan tillsammans för att vi bor så nära varandra men även skolan.

I skolan:

Vi börjar skoldagen 08:40 med svenska. Efter det har vi teknik, svenska igen och sedan lunch. Till lunch fick vi taco soppa med nachochips, det var faktiskt väldigt gott. Maten brukar inte vara så god då det ofta är fisk med potatis eller potatis och purjolökssoppa. Ibland kan vi även få pasta med skinksås mm. Efter lunchen har vi rast i ca 40 min. På rasten går vi typ ingenting. Rasterna är faktisk väldigt tråkiga. Jag och min kompisar sitter typ på en bänk och pratar. Vi vill gärna ha något bord ute också så att vi kan spela kort, man får inte vara inne på rasterna. Efter rasten har vi matte och sedan idrott ute. På idrotten håller vi på med orientering. Det gillar jag inte! Vi slutar skoldagen kl 14:35.

Efter skolan:

Jag går hem med min kompis och sätter på mig träningskläder. Jag går på konståkning. Idag har vi en timme ispass och en timme fys. Mamma eller pappa hinner ofta inte med att köra mig ( med bil ) då de jobbar så mycket så jag måste ofta ta bussen. Ibland får jag skjuts av min farmor men en speciel situation utspelar sig just nu. Corona krisen. Vi försöker minska smittan så att den dör ut. Personer över 70 år ska hålla sig inne då det kan vara farligt för de att bli sjuka i denna sjukdom. Farmor kan alltså inte skjutsa mig så jag får ta bussen. På bussen får man inte gå på fram längre då man inte vill att bussföraren ska bli smittat. Vilket betyder att man inte behöver betala.

Efter träningen:

Mamma eller pappa hämtar mig vid ishallen med bilen. Vi åker hem och äter middag. Det kan vara allt från pastasallad till fisk eller något kött med typ potatis. Sen chillar jag i soffan och tittar på Youtube på min mobil. När klockan är runt 21:00 borstar jag tänderna med en eltandborste och går och lägger mig i min säng i mitt egna rum. God natt.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Josefine

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00558

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

Klass 6C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!