Mitt Liv

Berättat av Jenny

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

29.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej mitt namn är Jenny, och jag är 13 år.

Jag bor i en liten by som ligger i Skåne inom Ystads kommun den lilla byn som jag bor i heter Glemmingebro och jag går på Köpingebro skola och de är en av dom finaste skolorna inom Ystads kommun.Vi har tre klasser av åk 6 vi har A, B, C och jag går i klass 6b. Jag hade tänkt berätta om min dag och om hur vi har de 2020!

Idag så är de onsdag den 29 maj och vi åker till Norreport och har språk där varje onsdag. Idag så har jag på mig en vanlig hoodie och ett par svarta byxor och uppsatt hår, men de ser man knappt för att luvan är uppe. Jag brukar vakna klockan 6:00 och ligga kvar i sängen en stund och titta på mobilen, sedan går jag upp och tar på mig mina kläder och fixar min frisyr och tar kräm i ansiktet. Klockan 7:00 går jag ner för att äta frukost.

Idag så äter jag mussli och yoggi och dricker ett glas vatten. Det är bra att äta en stadig frukost för att vi har språkval i en timme. Då ska man bara sitta och lyssna.

Efter att jag har ätit frukost så tar jag på mig ytterkläderna och sen ska jag gå till busstationen som ligger cirka 15 meter ifrån mitt hus. Där får jag vänta ett litet tag tills bussen kommer. Jag går alltid till busstationen 07:57 och min buss går 08:03 och sen så brukar jag bara lyssna på musik på väg till skolan!

När vi väl är framme på skolan så ska vi vänta på nästa buss som kör 08:40 och den kör oss till Norreport och sen är vi iväg i två timmar. Direkt när vi kommer in på Norran så har vi rast i 10 minuter innan vår lektion börjar. Lektionen börjar ca 09:05 men de kan variera beroende på när vår lärare kommer. När vi har rast på Norran så brukar vi snacka med elever från andra skolor som är där och de äldre eleverna som går på skolan. Norran är en jättestor skola och de är folk överallt och de finns tre våningar och såhära ser Norran ut. Det är jättekul och vara på skolan men ändån läskigt.

Vi har lektion på andra våningen. Efter vår lektion så ska vi vänta på nästa buss i en kvart och sen åka tillbaka till skolan igen och ha annan lektion på Köpingebro.

Vid 12:00 så äter vi lunch och så här ser vår matsal ut och den är väldigt stor, vi får sitta hur vi vill men vi måste sitta årskursvis alltså 5:orna och 6:orna för sig.

Vi delar på halva matsalen, men just nu i detta året 2020 så har vi ett virus som är farligt så de är annorlunda att sitta i matsalen, vi måste sitta med en stol emellan och vi får bara gå in fyra och fyra i taget. Viruset kallas för Covid-19.

Men idag så ska vi äta panerad fisk med potatis och någon sås och det finns alltid en grönsaksbuffe.

Vi brukar vara ganska många elever på rasterna som går runt och snackar med varandra.

Efter rasten så har vi två lektioner kvar och efter dom varit är dagen slut och då är det dags att åka med bussen hem.

När jag hoppat av bussen så måste jag gå en bit tills jag är hemma, min busstation ligger några meter ifrån mitt hus och det tar fem minuter att gå från busstationen till mig. När jag kommer hem så brukar jag ta en fika och de är olika för varje gång!

Efter vi fikat går jag alltid upp och pluggar och läser till prov, sen brukar jag bara titta film eller snacka med kompisar tills de är mat. Idag åt vi pizza för att jag och mina syskon var hemma själva, så vi gjorde något enkelt. Efter vi ätit så åkte vi till skogen och gick ut med våran hund. När vi kom hem så gjorde jag mig bara färdig för natten och gick och la mig och släckte lampan klockan 21.30.

Bifogat material

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Jenny

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00572

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!