Mitt Liv

Berättat av Julia

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej!

Jag heter är Julia Johansson och är 12 år gammal och bor i Köpingebro i Ystads kommun. Köpingebro ligger i södra Sverige så kallat Skåne. Jag har bott i Köpingebro i snart 1 år, jag flyttade från Malmö ungefär 2016 och då flyttade jag till Svalöv och bodde där i 4 år. Och sedan flyttade jag till Köpingebro. Jag bor med min mamma, pappa och lillasyster. Min mamma heter Maria och är 38 år gammal. Min pappa heter Björn och är 36 år gammal. Min lilla syster heter Ida och är 11 år.

På morgonen så vaknar jag vid 05:00 för då vaknar min mamma så då vaknar jag automatiskt, sedan somnar jag om och sätter larm på 06:30. Sen ibland händer det att jag somnar om till 07:00. Jag ligger i sängen till typ 07:10, då går jag upp ur sängen och ut till köket och gör oftast macka. Ibland kan det hända att pappa gjort pannakakor. Men iallafall efter jag ätit brukar jag titta tv eller bara chilla. Ibland äter jag inte ens frukost.

När klockan är typ 07:30 så klär jag på mig, detta är vad jag tog på mig. Jag tog ett par mom jeans som var ljusa, och en helt svart t-shirt. Och mitt svarta bälte och svarta korta strumper. Efter jag tagit på mig så brukar jag alltid ta på mig lite mascara för det känns mycket fräschare. Sedan tar jag min dator som jag laddat under natten och stoppar ner den i väskan och packar klart den.

När jag gjort det så cyklar jag till skolan, det tar typ 3 minuter för jag bor ganska nära men tycker det är bättre att cykla till skolan för det går snabbare. Jag cyklar oftast själv men det har hänt nån gång att Elice eller Selma har cyklat till mig tidigt på morgonen.

Jag brukar cykla 8 eller 10 över för att hinna snacka med kompisar.

När jag parkerat min cykel så brukar jag och mina kompisar stå och snacka tills kl 08:30, då vi ska in till lektion. Det är lite olika vart jag har lektion, ibland börjar jag i mitt hemklassrum B och ibland i klassrum C. Just nu sitter jag faksiskt i B och har svenska 🙂

Såhär ser dagens klassrum ut.

På onsdagar åker vi till norran så då åker vi en buss som går ungefär 08:40 från skolan till norreport. Det är en högstadie skola där jag kommer gå när jag börjar 7:an. Iallafall vi har språk där och har haft hemkunskap men det är slut nu. Sen kommer vi tillbaka vid 10:30.

När vi har haft lektion/lektioner så har vi rast och då brukar jag och mina kompisar spela kortlek vid multi och titta på när killarna spelar fotboll. Sedan går vi in och fortsätter med våra lektioner.

Sen när vi närmar oss 12 tiden så är det dags för lunch, vi äter all möjlig mat, men på onsdagar äter vi alltid fisk. På denna bilden serverade de panerad fisk med potatis och någon sås.

Sedan går man in i matsalen och sätter sig ner, nu under corona får man bara sitta 4 st vid runda bord och vid avlånga måste man sitta sicksak. Corona är ett virus som har blvit jätte stort och kan göra människor jätte sjuka.

Efter skolan så står jag oftast och snackar en liten stund med kompisar och väntar på att deras buss ska komma. Vi slutar vid 14:45 och på tisdagar 13:30. Vi går i skolan måndag till fredag. Sedan cyklar jag hem till mitt hus och brukar chilla. Ibland är jag med kompisar men på måndagar och onsdagar har jag fotbolls träning.

När jag kommit hem brukar jag ta det lugnt tills 16:20 då tar jag och äter något för att inte vara hungrig under träningen, sen efter det klär jag på mig. Jag tar på benskydd, fotbolls strumpor, träningshorts och överkropps underställ och till sist fotbolls skor. Sen sätter jag upp mitt hår i en tofs och cyklar till träningen. Där brukar jag vara vid 17:10 och spela lite med Nova, Mira och några andra innan. Sedan börjar träningen och vi kör igång och spelar fotboll och gör övningar. Sen är det slut vid 19 och då brukar vi få glass för att de har rensat kiosken så vi får glassarna som är över.

När jag kommer hem har pappa alltid redan gjort mat, så då äter jag och sedan går jag och duschar. När jag är helt klar är klockan ungefär 20:30 och då lägger jag mig och tittar film. Ibland kollar jag om jag har läxor och pluggar litegrann. Sen vid 21 lägger jag mig kollar mobilen och sen somnar jag ganska snabbt efter träning annars kanske jag ligger uppe ända till 12. Sen somnar jag.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Julia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00582

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!