Mitt Liv

Berättat av Hjalmar

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej, jag heter Hjalmar och är 13 år gammal. Jag bor i Nybrostrand som ligger liten bit utanför Ystad. Ystad ligger i södra Skåne som ligger i Sverige. Jag bor i Nybrostrand med min pappa som heter Dennis och min mamma som heter Malin. Jag har även en storebror som heter Albin och är 4 år äldre än mig. Och jag tänkte berätta hur en dag i mitt liv kan se ut.

Min dag börjar med att min väckarklocka väcker mig klockan 7.

Sedan stiger jag upp och äter frukost så här brukar min frukost se ut.

Efter jag har ätit frukost är klockan ungefär kvart över sju så då brukar jag gå och läsa min läsläxa.

Sedan när jag läst läsläxan är klockan kvart i åtta och då börjar jag klä på mig och borsta tänderna

När jag har borstat tänderna och klätt på mig så går jag till bussen klockan åtta när jag är framme så brukar klockan vara tio över åtta och då är det fem minuter till bussen kör från busshållplatsen.

När jag kommit till skolan går jag till kapprummet och hänger av mig min väska. Sedan går jag ut på skolgården och snackar med mina kompisar. Innan klockan ringer när den är halv nio. Då går jag in i mitt klassrum har har min första lektion för dagen. Sedan när klockan är tio minuter i 10 så ringer klockan och då har vi rast i 20 minuter på dem rasten brukar jag spela fotboll.

Efter den rasten så går jag in och har lektioner igen tills klockan halv tolv då har vi lunchrast och den har vi i en halvtimme sedan så går vi och äter i skolmatsalen.

Så här kan vår skolmatsedel se ut.

Sedan har jag några lektioner till och sedan åker jag buss hem. När jag kommit hem så brukar klockan vara 20 minuter över tre. Även fast vi slutar kvart i tre.

När jag har kommit hem från skolan brukar jag gå in och titta om vi har några läxor och om vi har det brukar jag göra dom annars brukar jag sätta mig och spela NBA 2k20 med online med mina kompisar. Spelet går ut på att man spelar basket och ska uppgradera sin gubbe så han blir så bra så möjligt. Spelet går både att spela online och offline.

Efter ett tag så avslutar jag för att oftast byta om för min fotbollsträning eller om jag inte har fotbollsträning så brukar jag gå ut och spela basket med min storebror.

När jag sedan kommer in brukar jag förbereda mig för att gå och lägga mig jag fast först brukar jag titta lite Youtube och det brukar variera om vad jag tittar på. Sedan när klockan är tio så går jag och lägger mig.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Hjalmar

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00593

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!