Mitt Liv

Berättat av Huda

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

04.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Eftersom det är ramadan så ser mina dagar ganska så annorlunda ut. När det inte är ramadan så brukar jag små äta hela tiden. Men det är måndag idag och jag ska snart till skolan. Idag vaknade jag och jag är så trött och har absolut ingen energi. Idag är det inte så kallt men inte heller så varmt så jag väljer att ha på mig en röd, långarmad – Micky mouse tröja och ett par beige byxor. (finns bild).

Jag brukar vakna en timme innan skolan börjar så jag hinner byta om och äta men nu när jag inte äter så vaknar jag 30 min innan Jag äter inget till frukost men jag blir sugen på en ost-macka med ett glas oboy- mjölk (oboy är choklad pulver). Jag åker till skolan med min vita-bruna cykel (finns bild). I alla fall, när jag kommer fram till skolan måste jag parkera min cykel ordentligt så att den inte ramlar sen är det ungefär 2 min kvar tills det ringer in och jag måste till min lektion.

Jag har olika lektioner på morgonerna men på måndagar börjar jag med engelska och vi brukade köra spel så att vi lärde oss mer engelska men nu jobbar vi med en uppgift där vi ska skriva berättelser om ett hus och människorna i huset. Så vi ska nog fortsätta skriva på kapitel 4 idag. Sen efter det har jag matematik och där ska vi i klassen jobba med matteboken så att vi blir klara med matteboken inom kort tid.

Sen har vi rast, på rasten så har jag inte så många att vara med men det är ca 10 tjejer som spelar handboll så jag brukar vara med och stå i mål och varje stund så byter vi målvakt. Två stycken som spelar handboll är jättebra på handboll och de slår bollen väldigt hårt så jag har fått bollen på alla mina kroppsdelar och verkligen fått ont. Men om de två inte var med hade jag nog räddat alla mål. Det är olika på olika raster så på tio rasten (rasten som bara är 10 min lång) brukar jag och nästan 15 tjejer dansa på tiktok låtar. Det finns en människa, han är ungefär som en lärare. I alla fall han tar hand om alla fritidsaktiviteter så ungefär två gånger om veckan så lägger han en högtalare och man får gå fram och lägga den låten man vill. Så eftersom det är mest tjejer som står bredvid högtalaren så lägger vi tiktok låtar (finns bild).

Sen efter rasten ska vi ha No, och det innehåller ämnen kemi, fysik, teknik och biologi och jag är faktiskt en av de som verkligen inte gillar no men jag vill få ett bra betyg så jag kämpar mycket för ett bra betyg. Ibland gör vi roliga saker och utmaningar som jag gillar, jag älskar utmaningar. Jag tror att jag inte gillar no så mycket för att lektionerna är jättelånga, t.ex. så är denna no lektionen nästan en timme lång.

Efter no:n har vi en till rast och den är 30 min lång. På måndagar och tisdagar så har vi rasten innan lunchen och på onsdagar, torsdagar och fredagar är rasten efter lunchen. De som går i femman kör också mycket handboll så på den rasten så ska de äta medans vi har rast sen byter vi så att vi äter lunch och de har rast.

På lunchen så följer jag med till matsalen men jag äter inte. Jag brukar sitta med olika människor på varje lunch. Idag så ska vi äta skinkfrestelse med ajvar. Jag kan säga att jag blir sugen på maten men ändå är jag inte så hungrig för att jag tänker inte på maten hela tiden. Vi har 30 min på oss att äta och när vi är klara ska vi direkt till klassrummet. Men innan vi kommer in så behöver vi stå på kö utanför matsalen ganska så länge på grund av corona viruset. Sen får vi gå in 4 och 4 och sen ska vi skynda oss och tvätta händerna så att de utanför inte ska vänta så länge.

Jag håller inte så mycket på med datorn men på vardagarna öppnar jag den så ska jag nog göra läxorna men på helger så öppnar jag den för att spela något spel och oftast är spelet roblox. Det är ett spel där man har gjort en människa som ska vara den som spelar, alltså jag gör en gubbe som ser ut som mig. Sen finns det massor med olika spel i roblox så att man kan ungefär kalla det en webbsida som innehåller många olika spel.

Efter skolan gör jag alla möjliga saker, ibland är jag med vänner, ibland hjälper jag till hemma, ibland gör jag mina läxor och ibland cyklar jag bara runt. Jag är inte så mycket med vänner som jag brukade vara förut och jag är den typen som hatar att se att rummen i huset inte är rena så jag brukar hjälpa till med det. Sen så innan jag sover brukar jag kolla vad jag ska göra nästa dag så att mina läxor blir inlämnade i tid. Men förutom allt det där så brukar jag kolla på serier.

Jag har inte alls många vänner men jag är nöjd med de jag har för att de förstår mig rätt bra. Vi hänger rätt så ofta men vi har inte riktigt samma intressen så det är nog därför jag inte snackar mycket med de. Det är lite komplicerat att vi hänger rätt så ofta men ändå inte snackar mycket men det är som det är av någon anledning, jag är faktiskt inte säker. En av mina vänner heter Lisa och den andra heter Penny.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Huda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00604

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!