Mitt Liv

Berättat av Carl

Född 2007. Svenska Skolan på Mallorca. klass 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.06.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag i mitt liv – Coronaresan till Sverige

Jag vaknar upp på morgonen av mig själv, klockan är 7:50 står det på min mobil. TIll frukost får det bli två kokta ägg och en kavring med kaviar. Efter frukost är klockan 8:30. Efter tandborstning är det en timme kvar till skolan börjar. Yes tänker jag, nu har jag tid att spela med min kompis Phillip.

Whatsappar honom, sätter på högtalartelefonen och vi bestämmer oss för i vilken värld och vilken typ av spel vi ska spela. Det blir duos och vi teamar ihop oss i våra spelstrategier på Fortnite. Efter en minut i spelet har det gått en timme i verkligheten. Fantastiskt roligt. Min pappa påminner mig att snart börjar skolan. Skulle han inte säga till skulle jag, Philip och även Hector, Ludde och Lucas som har joinat i spelet, kunnat spela hur länge som helst. Men det gör vi inte utan jag kom precis i tid till lektionen.

Jag har en go känsla av att jag hinner ikapp de nästan två dagars skolarbete som jag missat, tack vare vår långa “Coronaresa” med mellanlandningar från Spanien till Sverige. När klockan är 19:00 är jag färdig med hälften av arbetet. Hann inte äta lunch idag, men istället blir det en rejäl middag, lax och potatis, otroligt gott.

När klockan är 20:15 har jag ätit färdigt den goda middagen. Mätt och belåten slår jag mig ned för att plugga till religionsprovet i tre timmar. Eftersom jag missat två dagar av skola, har jag en hel del att ta igen. När klockan är 23:15 är jag både färdig med läxorna och helt färdig själv.

Jag har skrivit väldigt mycket, vilket gör mig glad, nöjd och inte minst trött. Tar en liten yoghurt till kvällsmat och pratar med min pappa och min farmor. Härligt att vara i Sverige, jag känner mig alltid hemma här. Och hos farmor har jag varit hos sedan jag var liten. Yoghurten smakar konstigt nog inte bra, men jag bestämmer mig för att äta upp den. Jag är ju stor nu. När jag är klar märker jag att ingen är vaken, allt är svart och tyst. Struntar i det och inser att jag behöver sova såklart.

Jag har inte så glada tankar när jag ska somna, men jag tänker på Jesus. Han kommer säkert att hjälpa mig med tanke på all religion som jag lärt mig. Jag drömmer att jag “failar” på provet och vaknar att jag glömt bort allt. I drömmen säger jag till mig själv utan att gråta, “imorgon är det en ny dag”.

Publicerat

18 juni 2020

Berättat av

Carl

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00623

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Svenska Skolan på Mallorca

Klass

klass 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!