Mitt Liv

Berättat av Alicia

Född 2008. Korsängsskolan. 5 grön.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.04.2019

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Alicia och är 12 år gammal och bor i Enköping. Jag älskar djur och att ta hand om dom. Själv har jag en katt och en kanin.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Pappa väckte mig för vi skulle åka till Mal Of skandinavia och det var pappas födelsedag. Klockan var 7 och jag satte på mig pyamas och gick upp och åt macka och juice, medans mamma stod och sminkade sig.

Efter det så gick jag in i badrummet och borstade tänderna med min eltandborste. Pappa jag och min lillebror Olle satt och åt frukost. När vi var klara med frukosten gick jag till mitt rum och bytte om till finkläder och fixade håret. När alla hade tagit på sig finkläder så gick vi ned för trappan, satte på oss jackor och skor och gick ut på verandan, satte oss i vår Volvo och körde mot Stockholm. Vi skulle bo på The Winery Hotel. När vi var framme gick pappa i och packade upp allt på rummet och sen åkte vi till Mal of Skandinavia för att vänta på min bästa kompis Lilly.

Vi gick in i Mos och väntade ett tag på Lilly och hennes familj, vi känner dom väldigt bra. Vi väntade vid en slags vattenfontän. Efter ett tag kom dom. Jag blev jätteglad när jag såg Lilly. Mamma och Lillys mamma Maria sa till mig och Lilly – Nu är det bara att shoppa loss. Jag och Lilly gick till Lindex först. Lilly hade ett par jeans och en fin tröja på sig med en handväska, och jag hade också på mig ett par byxor och en fin tröja med en handväska. Vi gick in på Lindex och kollade runt lite. Sen hittade Lilly en tröja som hon tyckte var fin och testade den i omklädningsrummet, det var en rosa huddy men en vit text på där det stod Los Angeles. Hon gick till kassan där det stod en kvinna och sen betalade hon den, hon blev jättenöjd. Efter det gick vi in på Zara och kollade, det är min favvobutik. Jag och Lilly hittade ett par likadana svarta jeans.

Vi ställde oss i kön, det var en ganska lång kö. Sen var det vår tur, jag gick in först och Lilly vaktade mig utanför. Dom passade perfekt. Det gjorde dom på Lilly också. Vi köpte byxorna och vi var jätteglada. När vi kom ut ifrån Zara så stötte vi på mamma och Maria. Dom ville bara kolla så allt var okej, och så sa hon att vi kunde gå och äta någonting. Vi åt sushi, min favoritmat, och miso soppa.

Efter vi hade ätit var jag proppmätt, Lilly också. Sen gick vi till H&M och kollade lite, men vi hittade inget som vi tyckte om där. Sen gick vi in på Zara igen, och då hittade jag en fin topp/tröja som passade jättebra. Jag gick till kassan och köpte den, och jag var jättenöjd. Sen gick vi till en liten glassbar där man kunde beställa vilken smak på glassen man ville ha och sen ta på massa godis och pynta den. Jag tog lakrits & Lilly tog vanilj, den smakade jättegott. När vi hade ätit upp gick vi till en butik där det fanns mobilskal. Jag hittade ett jättesnygg skal, det var typ paljetter på den.

Jag tyckte den var så fin att jag köpte den. Klockan var 16.00 och vi kände oss klara och nöjda. Vi gick ut till bilen och jag frågade om Lilly kunde åka med oss till hotellet i vår bil, och dom sa att det var okej. Vi åkte till hotellet och gick in på våra rum och testade kläderna vi hade köpt, alla kläderna passade perfekt. Jag klädde på mig de svarta jeansen jag hade köpt och toppen jag också hade köpt. Snart var det dags för att gå och äta middag. Resturangen låg ganska nära hotellet.

Vi satte oss vid ett långbord så alla fick plats. Jag tog kött med potatisgratäng. Efter vi hade ätit gick vi in på hotellet och beställde lite tapas att äta. När vi satt och åt såg vi en jättesöt hund som vi fick hålla i, hon hette drottning Sylvia. Hennes ägare var jättetrevlig. När dom vuxna satt och pratade gick jag Lilly Olle och Otilia in i hissen och åkte till olika våningar. Sen gick jag och Lilly in till rummet och kollade på film och åt snacks. Efter en lång dag gick jag och la mig.

Publicerat

7 maj 2020

Berättat av

Alicia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00064

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Korsängsskolan

Klass

5 grön

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!