Mitt Liv

Berättat av Mathilda

Född 2009. Nåntunaskolan. Årskurs 4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

25.03.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Skrivuppgift – Mitt liv

Jag vaknar på morgonen kl.06:50 av att mamma väcker mig. Jag sträcker på mig och kliver mödosamt upp ur sängen. Jag tar fram kläderna som jag ska ha på mig i dag. Ett par jeans och en långärmad tröja. Jag sätter på mig kläderna. Och gå ner till frukosten som min lillebror har tagit fram. Han sitter vid köksbordet och äter. Jag häller upp yoghurten och tog två skedar äppelmos. Jag blandade yoghurten och äppelmoset. Jag bredde min smörgås och hyvlade ost. Då kom min mamma ner från trappen. Vi äter upp frukosten. Och städade undan frukosten. Jag börjar borsta tänderna med en vanlig tandborste utan el. Jag borstar tänderna i två minuter. Efter tandborstningen gick jag på toaletten. Jag tog fram borsten och började borsta håret. När jag hade borstat håret så flätade mamma mitt hår. Längst ner på flätan så var det en hårsnodd.

Jag började sätta på mig en vit fleecetröja, svarta överdragsbyxor och en jacka. Och började gå till skolan. Jag går samma väg till skolan som vanligt. Det är ingen snö på gatan fast det är vinter.

När jag kommer till skolan går jag in till fritids. Jag värmer mig på fritids och går ut. Jag väntar tills mina klasskompisar kommer när dom kommer börjar vi börjar leka. Det ringde in. Vi gick in. Vi tog av oss kläderna. Och ställde oss i ledet där stod redan andra klasskamrater. Jag hälsade på läraren. Jag la mina värdesaker i en korg som läraren har ställt fram. Sen ställer läraren in den i ett skåp och låser. Vi har lektion. Det var en matte lektion. Vi räknade bråk med subtraktion. Efter matten var det rast. Vi lekte dunken på baksidan på rasten. Det ringde in till lektion. Det var en svenska lektion. Vi såg på en film om skaffare Fabella. Och svarade på några frågor om filmen. Efter lektionen var det lunch. Det var fiskgratäng med potatis. Det var gott. Efter lunchen var det rast. Rasten heter lunch rasten. Det var den längre rasten på dagen. Det ringde in till lektion. Det var So. Vi pratade om vikingatiden. Och skillnader mellan vikingatiden och nu. Vi slutade vid kl.15:00 som vi gör nästan varje dag förutom på onsdagar när vi slutar kl.14:00. Jag stannade kvar på fritids till kl.16:00. Det var pärlor på fritids så jag tog det. Jag tog på mig ytterkläderna för att gå hem. Jag gick den vanliga vägen hem. När jag kom fram så låste jag upp dörren jag hade kommit hem först. Jag tog av mig kläderna och hängde kläderna på en krok. Jag gick till badrummet och tvättade händerna med tvål och vatten. Det var innebandy idag. Jag satte på mig mina träningskläder. Och fyllde vattenflaskan med vatten. Mamma och pappa kom hem. Pappa skulle skjutsa mig till hallen. Vi åkte det var inte så många på träningen. Efter träningen åkte jag hem och duschade och åt nattmacka. Jag borstade tänderna i två minuter. Jag satte på mig min pyjamas och la mig i min sköna säng. Och då sov jag.

Publicerat

18 maj 2020

Berättat av

Mathilda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00105

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Nåntunaskolan

Klass

Årskurs 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!