Mitt Liv

  • Jag

Berättat av Ella

Född 2010. Nåntunaskolan. Årskurs 3.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.04.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag gillar att dansa spela tennis sjunga i kör och spela piano. Jag tycker skolan är rolig och så har jag många kompisar. Jag gillar även och läsa.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Ella Nordström. Onsdag.

Det börjar med att jag vaknar av mig själv ca 07:00. Sedan sträcker jag lite på mig, när jag gjort det i ca 5 minuter går jag upp och kollar vad jag ska ha på mig i skolan. Jag satt på mig en outfit som jag tyckte var fin. Sedan borstar jag håret, jag går ner och äter frukost jag åt tunnbröd macka och mjölk. När jag ätit frukost så borstar jag tänderna med en miljövänlig tandborste i 2 minuter när jag gjort det ringer jag min bff Hedda och frågar om hon vill gå till skolan med mig. Jag sätter på mig ytterkläder, lägger i läxorna. Jag möter upp Hedda vid korsningen.sedan går vi till skolan när vi gör det pratar vi om allt möjligt. När vi är framme möter vi upp våra andra kompisar och går till gungan. Vi är ute ca en kvart och vi går in ca klockan 08:15 vi tar av oss våra ytterkläder. Så när vi klätt av oss ytterKläderna ställer vi oss i led och säger hej till läraren. Vi tar fram vårat pennskrin och vår bok och vattenflaska. Sedan läser vi i en kvart till halv nio. Vi har lite speciella regler efter som att Corona viruset är i vägen det är ett virus från Kina som alla pratar om. Men när vi läst så hade vi Mattematik i en timme. Och efter det var det rast då får vi ta vår frukt jag åt äpple. Vi har rast i en halv timme till klockan 10:00. När vi kommer in från rast läser vi i en kvart igen. Efter det har vi svenska först har vi genomgång vi börjar kolla på ett program, efter det börjar vi skriva lite, vi läser vår läsläxa. Så läser vi vår läsläxa i ca en kvart och då tvättar vi henderna, och då var det lunch. Det var väl helt okej lunch. Jag äter upp all lunch och alla grönsaker. Alla får duka av kvart i 12. Då var det rast igen i 45 minuter vi gjorde inte så mycket. När jag kommer in så väntar vi på att läraren ska komma. Vi hade NO. När det är ca 10 minuter kvar så kommer en lärare in och skriver på tavlan vilka som ska hem 14:00 det ska jag, alla städar undan sina saker som de har på sitt bord. Läraren pratar lite och sedan får vi gå. Jag hämtar min mobil i mobildagiset sedan sätter jag på mig min väska och väntar lite på Hedda, när hon också är klar så går vi vi gick hem till henne vi gör mellis sedan äter vi och kollar lite tiktok. Så nu går vi upp pratar kollar socialamedier. Ca en kvart senare går vi ut och knackar på lite folk och så går vi runt lite i området. Mamma brukar ringa mig vid 18:00 för då ska jag äta middag jag åt pannkaka och sedan gör jag lite läxor kollar lite på tv. Sedan kollar hela familjen på Robinson. Jag sätter på mig mitt nattlinne och borstar håret och tänderna vid ca kvart över åtta lägger jag mig i sängen och då kommer Hilda min katt upp i sängen också. Jag somnar vid kanske 21:30. Slut.

Publicerat

18 maj 2020

Berättat av

Ella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00121

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Nåntunaskolan

Klass

Årskurs 3

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!