Mitt Liv

Berättat av Patricia

Född 2006. Marieberg 7-9. 7c.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej du på andra sidan skärmen. Jag heter Patricia och är en 14 åring tjej som bor i Motala, Sverige. Just nu är det år 2020 och året började inte som någon föreställt. Alla hoppades på att det skulle bli ett toppen år med massa saker som skulle förbättras men istället skedde en pandemi, det kom ett virus. Viruset kommer från fladdermös från en staf i Kina. Det kallas för COVID-19, det är som en värre lunginflammation som är dödlig. Flera stora ligor stängs för hela året och kändisar dör. Just nu har över 3000 dött i bara Sverige. De flesta länderna har stängt ner allt. skola, jobb, centrum men du får bara gå ut om du ska handla. I vissa länder kan du till och med få fängelse om du går ut men i sverige funkar allt som vanligt. Dock fungerar gymnasie- högskolor på distansundervisning och studenten är inställd. Jag hoppas bara allt går tillbaks till vanligt snart så vi kan få en bra sommar. Jag drabbas inte så mycket dock så jag tackar bara gud för min och min familj hälsa.

Jag bor i ett vitt hus med svart skinande tak. Vi har två våningar med källare och en stor trädgård. Jag har en stor familj och delar därför rum med mina systrar men det gör inget för det är ett stort rum, helst skulle jag vilja ha ett eget. Min dröm är att flytta till Amerika, starta ett liv där och bo i mitt dröm mansion nära till hela min familj. Jag tror jag kollat på för mycket filmer som utspelar sig i USA, allt känns bara så bra där, drömmarnas land antar jag.

Idag är det måndag 2020-05-18. dagen började med att mamma väckte mig 07.00, var inte så trött även fast jag duschade 01.30 igår. Gick direkt upp och plattade håret, de tog drygt 20 min. Sedan gick och tog på mig kläder, idag blev det en svart tröja, svart/vitt hårband och blåa högmidjade jeans. Bredde en knäckemacka och hällde upp en kopp o´boy. Packade min väska med gympa kläder, spanska och no. sen satte jag mig och mina 3 syskon oss i bilen. Första stoppet är Naomi, hon går i en annan skola, Vätternskolan för att dem har ett nytt system där man bor närmast. Medans vi andra går i Marieberg. vi börjar i skolan kl. 8 varje dag utan någon sovmorgon, kom 5 min i 8;00. Vår första lektion är mentorstid, vi gick bara igenom de kommande veckorna. Sedan hade vi spanska kl. 8.40 till 9.30, Jag är klar med hela boken så jag fick göra stenciler. Vi hade idrott och vi joggade runt ett elspår nära Vättern. Sedan hade vi No och vi pluggade teknik till provet imorgon. Sen hade vi lunch och det var pasta sallad med vitlökssås som var jätte god, tog minst 3 portioner. Efter lunchrasten såg vi på en natur film om alperna i so. den var 1 h så den va lite långtråkig. Jag slutade vi 15.45 och var tvungen och gå till min lillasysters klassrum för att hämta hem läxor. Jag gick hem, jag bor ganska långt bort så det tog en 30 min att gå. När jag kom hem åt jag en banan och sen började plugga till teknik provet. Sen hjälpte jag mamma laga mat. när hon var klar runt kl. åtta så satte sig hela familj vid teven och kollade Robinson samtidigt som vi åt kvällsmat. vi åt falafel med en sås, tarator. När vi hade ätit färdigt borstade jag tänderna och sen gick jag och Naomi upp till vårt rum och spelade på min mobil. Ett spel som heter Hay Day, det är som en bondgård du tar hand om djuren och leveranser. Vi gick och sov kl. 22.

Publicerat

2 juni 2020

Berättat av

Patricia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00230

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Marieberg 7-9

Klass

7c

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!