Mitt Liv

Berättat av Anton

Född 2009. Svenska Skolan i Warszawa. Årskurs 4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

April 2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

“Mitt liv” Anton, 2020, Warszawa, Polen.

Jag är 10 år gammal och är född i Sverige. Jag flyttade till Polen på grund av min mammas jobb. Jag gick i en skola i Sverige som hette Eiraskolan till årskurs tre då jag flyttade till Polen, så jag är mer svensk än polsk. Här i Polen går jag i en amerikansk skola och har många vänner. Min familj består av min bror, min mamma och min pappa. Min mamma är från Ryssland så jag kan prata ryska, min pappa är dock från Sverige och föddes på västkusten. Min bror är 8 år gammal och går i samma skola som jag gör. Jag kan prata ryska, svenska och engelska. Eftersom detta är under år 2020 så har ett virusutbrott kommit ut, viruset COVID-19. Alla skolor och butiker (förutom livsmedelsbutiker) är stängda och nästan alla bär mask. Detta påverkar hur min vanliga vardag ser ut på många sätt. Delvis för att jag inte har skola och måste jobba hemma och för att man inte får samlas i stora grupper.

“Min vardag”

På en vanlig vardag under dom här omständigheterna för mig vaknar jag, min mamma eller pappa väcker mig, men oftast vaknar jag själv. Jag brukar vakna klockan åtta. Sen äter jag frukost.

Vad jag äter till frukost har egentligen inget svar. Men om man kollar på det jag brukar äta till frukost kommer man att hitta bland annat gröt, stekt eller kokt ägg, omelett med sallad och feta (min favorit), mackor eller yoghurt och en massa annat. Sen brukar jag börja skolan, skolan börjar åtta trettio. På en skoldag just nu jobbar jag på min dator. Jag använder skolappar som man läser, skriver och gör massa annat i och lärarna får se mitt arbete. Jag har ett schema som jag följer varenda dag. Vi har raster, lunchraster, läsningstider och skolapparsarbete. Jag har en mobil som jag använder för att ringa mina kompisar. Jag har en TV som jag brukar kolla filmer på med min familj och ett nintendo switch som jag spelar TV spel på. Efter skolan brukar jag vanligtvis gå till parken eller leka med mina kompisar. Jag spelar fotboll för det mesta men ibland kör vi andra sporter som basket, amerikansk fotboll, pingpong och innebandy. Men just nu får man inte det så jag brukar leka i trädgården med min bror. Jag brukar hjälpa till genom att dammsuga, duka bordet eller göra frukost.

Det här är en kort redogörelse om hur livet ser ut 2020 under coronakrisen.

Publicerat

2 juli 2020

Berättat av

Anton

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00650

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Svenska Skolan i Warszawa

Klass

Årskurs 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!