Mitt Liv

Berättat av Maja

Född 2007. Stiftelsen BMSL. A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

31.12.2019

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är en 12-årig tjej som fyller år den 31 december som man kan läsa ovan.Jag har brunt hår. Mitt namn är Maja och jag bor i Lund i södra Sverige. Jag min familj består av mamma, pappa, och mina två bröder Simon och Samuel som är 7 och 10 år. Efter skolan så går jag på olika aktiviteter, de tre är handboll som jag går 4 gånger i veckan, bil som är 1 gång i veckan och på piano som också är 1 gång i veckan. Jag älskar att spela handboll och jag har spelat det sedan jag typ har kunnat gå vilket var när jag var 1 år, men då var det bara bollek. Skolan jag går på heter BMSL, det är en väldigt bra skola eftersom man pratar svenska, engelska och franska där. Så när jag har franska lektioner så är det ganska enkelt eftersom min mamma är från Frankrike och jag pratar flytande franska.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej,

jag heter Maja och nu så ska jag skriva lite om hur jag firar nyårsafton.

När jag vaknar på morgonen den 31 december brukar klockan vara 08.00, anledningen till att vi (min mamma, pappa, mina två bröder och jag) vaknar tidigt är att vi ska hinna fira både nyårsafton och min födelsedag som är på samma dag. När jag går upp äter vi frukost, som brukar vara min mammas bullar som är jättegoda, med antigen sylt eller Nutella. När vi ätit frukost så brukar jag klä på mig och gå ner till köket för att hjälpa till att laga all mat till kvällen då vi har bjudit in gäster som ska fira med oss. Jag älskar att laga maten till nyårsafton. Vi lagar inte bara maten till kvällen utan också till lunchen, då vi ska fira min födelsedag mer. Jag brukar vilja äta raclette som är en fransk maträtt där man smälter ost och häller det på potatis. Men det brukar inte vara det vi äter för att det är en ganska så mättande rätt, problemet är inte det utan att jag brukar vilja ha en stor tårta som också är mättande så jag väljer tårtan.

På kvällen så brukar våra kompisar komma vilket är jätteroligt. När de har kommit så brukar vi gå ner i vår källare som är väldig stor, där brukar vi leka med våra kompisar i typ 2 h, men såklart så är vi också i resten av huset. Vi brukar leka kurragömma i hela huset. När klockan brukar närma sig 17.00 så brukar vi äta middag. Då står det jätte mycket mat på bordet som t.e.x. köttbullar, potatis, pajer, prinskorv och sill. Det kan också stå bröd och en fransk leverpastej som heter foie gras och massa ostar, en av de som jag gillar heter fromage au noid.

Efter att vi har ätit klart så går vi och leker igen så att vi inte stör våra föräldrar för att de måste sitta och prata med deras kompisar. Så vi går ner där nere, då brukar vi oftast spela ett brädspel eller tv spel. Tillslut så börjar vi alltid bråka när vi spelar x-box så det är därför jag inte gillar att spela det. Då när vi börjar bråka så sätter vi på en film så att alla kan varva ner lite och ta det lugnt, det gör vi enda tills vi hör mamma skrika ner till källaren att det efterrätt. På efterrättsbordet så står det kakor, kex, tårtor och glass som olika familjer har gjort eller köpt, det kan vara kladdkaka med grädde eller citronpaj.

När klockan närmar sig 00.00 så går vi ut på kvarterets lekplats och skjuter fyrverkerier, det brukar vara kallt så vi stannar inte ute länge men det är fin att se på. Grannarna är också ute då med deras kompisar så det brukar vara roligt att prata med de lite. När vi har gott in så brukar våra kompisar gå hem. Men min kompis hon stannar kvar och sover över vilket är väldigt roligt eftersom vi stannar uppe till typ 04.00 och sedan vaknar vi typ 10.00 och kollar på film resten av den 1 januari, då äter vi oftast resterna av gårdagens kakor.

Detta är hur jag firar min 31 december.

Publicerat

9 augusti 2020

Berättat av

Maja

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00654

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!