Mitt Liv

  • Karminder Singh

  • Karminder Singh

  • Karminder Singh

  • Karminder Singh

Berättat av Karminder

Född 2009.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

12.03.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag heter karminder Singh och är elva år gammal. Jag kommer från Indien och Sverige. Jag är född i Sverige men mina föräldrar kommer från Indien. Så man kan säga att jag är 50% indisk och 50% svensk. Jag har en religion som heter sikhism. Det är därför jag har turban som också heter patka på punjabi. Punjabi är mitt modersmål. Det vi pratar hemma. Jag bor väldigt nära en stor skog. Så det är lite läskigt. Fast man blir van vid det.

Jag har bott här i vårsta tre år. På somrarna är det varmt och skönt. Men på vintern är det jätte kalt. Hemma så gillar jag hoppa på studsmattan, spela cricket och fotboll och landhockey. Jag gillar också att hålla på med mobilen. Fotboll är min favorit sport. Det spelar jag jämt. Hela tiden. Min dröm är att fotbollsproffs. Förresten jag har jätte långt hår!

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

HEJ! Klockan är 07:00. Jag vaknar. Sen går jag på toa. Äter frukost och tar på mig mina kläder. Efter det kammar jag håret. Sen går jag ner till hallen. Jag tar på mig mina skor går upp och hemtar mina idrotts kläder sen lägger jag ner mina kläder i väskan. Sen tar jag min fotboll och lägger den i väskan. Sen springer jag ner för en jätte stor backe och träffar en kompis som heter Rasmus. Sen går jag till övergång stället. Där träffar jag Isak och hans lilla syster Nora. Sen går vi över övergångsstället. Sen går vi över ett till övergångsställe. Sen ser vi skolan. Vi går in i skolan. Tar av oss skorna och går upp för en trappa. Sen går vi raka vägen till klassrummet. Våran skoldag börjar 08:10. Här är hela schemat!

08:10-08:30 MORGONPASS

08:30-09:30 SVENSKA

09:30-09:50 RAST

09:50-10:35 IDROTT

10:35-11:00 SVENSKA

11:00-12:00 LUNCH

12:00-12:40 MATTE

12:40-12:45 RAST

12:45-14:05 SVENSKA

DET VAR SCHEMAT!

Nu har vi rast. Jag ska spela fotboll. Ses efter rasten! Så nu har vi idrott. Vi spelade HARRY POTTER! Det var roligt. Nu har vi lunch. Efter lunchen går jag ut på rast. Jag ska spela fotboll. Efter rasten tar jag av mig mina skor. Går upp för trappan och sätter mig ner på en bänk. När jag sitter på bänken spelar jag ett mobil spel som heter Geometry Dash. Det är jätte roligt. Sen går jag till lärcenter och jobbar. Jag jobbar i 1 timme. Sen går jag hem. På vägen hem ösregnar det. Och det är jätte kalt. När jag väl är hemma tar jag av mig min jacka och hänger upp den på en krok. Sen går jag upp för en trappa. Jag sätter mig i soffan. Tar pappas laptopp och kollar på Youtube. Jag kollar på DANGMATTSMITH. Han reagerar på sig själv i Disney Chanel. Efter att ha suttit där i två timmar kommer pappa hem. Jag, pappa och min lilla syster kollar på tv. Efter att ha kollat i en timme kommer mamma hem. Sen klockan 18:00 måste jag gå hem ifrån. Det är föratt min fotbollsträning börjar klockan 18:30. Vi är där 18:23. Jag går ut från bilen och går raka vägen till fotbollsplanen. Där är mina kompisar. När träningen är slut hämtar pappa mig. På vägen hem berättar jag om hur det gick på träningen gick. Den gick bra! Träningen slutar 20:00. Vi är hemma klockan 20:32. När vi kommer hem luktar det fisk. Det är föratt mamma har lagat lax. Jag äter lax och potatismos. Sen är det dags att lägga sig. Men jag gör inte det. Istället läser jag en bok. Den handlar om fotbollsstjärnan Lionel Messi! Han är världens bästa fotbollsspelare.

NU ÄR DET LÄG DAGS FÖR MIG

HEJDÅ SES I 2070!!!!!!

Skola: Malmsjö skola

Klass: 5a

Publicerat

26 mars 2020

Berättat av

Karminder

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00050

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kung Karl 46

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!