Mitt Liv

Berättat av Jackie

Född 2007. Vaxö skola. 6A.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt liv – Jacqueline Östmark

06:30: Jag börjar med att att vakna av att mamma kommer in i mitt rum för att lägga in min tvätt. efter det så tar jag på mig mina kläder som oftast brukar vara mom jeans och en hoddie.

06:45: Efter det så sminkar jag mig rätt narturligt medans jag äter frukost. Till frukost så brukar jag äta olika men den senaste månaden har jag gillat att äta vatten melon och fettaost i kuber. Till det så bruker jag oftast dricka kaffe eller vitamin C vatten. När jag ätit upp så brukar jag borsta tänderna med en eltandborste och göra håret. Mitt hår brukar jag oftast locka eller platat det med plattång.

07:10: Om jag någon tid över innan bussen så brukar jag sätta mig och titta på lite Netflix på min tv eller skrolla igenom tik tok. När det är typ 10 minuter kvar tills min buss går så ger min mamma oftast mig skuts till busshållsplatsen.

07:35: När jag är vid busshålsplatsen brukar jag möta upp min vänner och ta bussen där ifrån till skolan tillsammans. Efter att ha åkt buss i ca 20 minuter så går jag av busshålsplatsen och går till skolan där ifrån.

08:00: När jag kommer till skolan så går jag in till mitt klassrum och på morgonen så brukar vi oftast läsa lite lystläsning innan vi börjar på några riktiga lektioner.

09:20: Efter att vi har haft Någon lektion i typ 1h så har vi en 30 minuter lång rast. På den rasten så brukar jag antingen spela brännboll eller bara prata med mina vänner.

09:50 Klockan tio i tio så brukar vi alltid gå in ifrån rasten för att ha några andra lektioner. Innan lunch så brukar vi oftast ha Antingen två eller tre olika lektioner. Vi har ju olika lektioner varje dag men t.ex idag så har vi musik och matematik innan lunchen.

12:00 När vi har haft lite olika lektioner i runt två timmar så är det dags för lunch. På skoldagar så äter vi alltid lunch klockan 12:00 förutom på fredagar då vi äter klockan 10:50.

12:20 Det tar typ 20 minuter för mig att äta klart och när jag är det så går jag bara ut på rast. Rasten pågår till kockan 12:50.

12:50 När klockan sen är tio i så är det dags att ha dom sista lektionerna för dagen. Jag brukar sluta för dagen runt kockan halv tre. På eftermiddagen så brukar vi oftast ha två olika lektioner.

14:30 Klockan halv så brukar vi oftast sluta för dagen och då så går jag till busssen för att ta den hem. På vägen hem så åker jag två olika bussar.

Publicerat

12 juni 2020

Berättat av

Jackie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00391

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Vaxö skola

Klass

6A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!