Mitt Liv

  • Kian

  • Linn

  • Kian

Berättat av Kian

Född 2009. Maria Parkskolan. 4b.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag har en kanin som heter Fluff och min syster har en kanin som heter Zoey. Zoey är en kanin med små öron, hon är vit, grå och lite brun. Hon har svarta och bruna ögon. Fluff är brun och vit och långa öron.

Mamma, pappa och Hanna öppnade dörren och sjöng jag må leva då vaknade jag. De gick in med en bricka med fattiga riddare och oboy. De ställde frukosten på mitt vita skrivbord. Sen la de alla presenter i min säng, påslakanet är rött med hif märke. Sen öppnade jag presnterna och fick nya nitendo switch kontroller, som är röda och blå. Jag fick svarta kontroller med röda knappar som man kan dra ut och sätta sin mobil mellan och spela som att det är ett nitendo. Sen kan man ladda ner vilka spel som som helst. Det gör det lättare att spela. Sen fick jag ett timglas, det är grön och lila sand. Det går så fort att man inte hinner göra något innan det runnit ur. Sen fick jag filmen angry birds 2.

Efter det åt jag mina fattiga riddare och sa hejdå till mamma som skulle till jobbet. Sen drack jag oboyen som jag fick till. Sen gick jag upp klädde på mig. Jag har en orange tröja med en glad smiley och i vit text står det Local friend. Svarta mjukisbyxor med dragkedja vid fickorna, där står en text woxa (vi vet inte, kan vara ett a eller ett o). Jag har svarta strumpor med orange, lila, gul, grön, rosa, blå och vita detaljer.

Jag gick ner och då kom Gunnel, min mormors syster och skulle vara hemma med min syster Hanna. Jag gick ut med soporna med pappa och Gunnel. Det var så mycket så vi fick hjälpas åt. Vi har en ny diskmaskin, den är inte inkopplad än. Efter det så tog jag och pappa och letade efter mina cykelnycklar, de är ett grå/vitt band med tjurar på. Man kan knäppa av dem och bara ha bandet runt halsen och nycklarna i handen. Cyckeln är grå med en massa märken. Den har vitt handtag, den var en tidig födelsedagspresent. Vi hittade nycklarna de låg i fleecen. Vi tog extranycklarna och då tog jag på fleecen och då låg nycklarna där. Så vi fick gå in och lägga tillbaka extranycklarna.

Vi gick ut till förrådet där cykeln stod, vi fick ta ut två cyklar (mammas och Gunnels) för att få ut min cykel. Sen tog jag och pappa och cyklade med min och Gunnel cykel till framsidan sen låste vi Gunnels cykel. Vi sa hejdå och cyklade till skolan. Vi parkerade på skolgården, vi låste cyklarna. Min cykelsadel är jättehård, hårdare än ett bord. Min cykel är begangnad, när jag inte vill ha den längre så kan man byta den till en annan.

Sen gick vi in och tog av skorna och sen gick vi och hängde av min fleece och pappas jacka på min plats. Och sen gick jag in i spelrummet, pappa stod utanför, det var väldigt högljudet i spelrummet, det var lite svårt att förstå vad de sa. Alla skrek GRATTIS! Tristan, Liam, Theodoros, Leo och Vincent var där. De skrek lite länge och var i otakt med varandra.

Alla ställde sig i ett led utanför klassrummet och sen gick vi in. Min lärare Linn berättade att vi hade ett kalasbarn, då sa Linn att det var jag. Jag fyllde 11 år. Jag fick berätta vad jag hade fått och hur det var på morgonen. Sen sjöng hela klassen och sen fortsatte lektionen. Vi hade en lektion till och sen var det rast, då gick jag hem när resten av klassen skulle ha idrott.

När det var 1 timme till mitt släktkalas skulle vara så kom min kompis Max och ville leka, vi lekte i en timme. Och sen fick han gå hem, jag hade släktkalas. Gunnel och mormor stannade. Farmor och farfar kom när vi skulle skära upp tårtan och då gav de mig en present. De gick efter jag öppnat min present. Dem fick med sig en bit prinsesstårta hem. Den hade blå marsipan och en vit ros och gröna masripanblad. Den var jättegod, den hade lila grädde i sig. Efter det började jag bygga på legot som jag fått av Gunnel. Det var en stor lego ninjago bil som kan flyga. Jag byggde vidare på mitt rum och hade igång youtube samtidigt. Jag skiftade mellan att bygga och sitta i sängen. När jag byggt halva så var det dags att gå och lägga sig, jag tror klockan var ca åtta eller nio.

Jag byggde klart legot nästa dag och legot jag fick av farmor och farfar blev klart dagen efter när jag skulle gå och lägga mig.

Publicerat

12 juni 2020

Berättat av

Kian

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00412

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Maria Parkskolan

Klass

4b

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!