Mitt Liv

Berättat av Julia

Född 2006. Marieberg 7-9. 7B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

14.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

14 årig tjej som älskar att spela fotboll och hatar Corona.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

En dag under Corona tiden. 14/5-20

Vaknar och går upp för att tvätta händerna, mina händer har spruckit och är torra för att man måste tvätta sig hela tiden p.g.a omständigheterna.

jag åker till skolan och går i skolan som vanligt. På idrotten fick vi vara ute och det rekomenderas att inte duscha i skolan utan istället hemma. Sedan skulle jag gå och äta. Då måste man tvätta händerna i minst 30 sekunder och sen ställa sig i kön till matsalen med Corona avstånd d.v.s ca. 1,5m. Lärare står och släpper förbi barn en och en för att minska smittspridningen.

Sen sätter jag mig i matsalen med mina vänner och vi försöker att inte vara för närgångna. jag fortsätter min skoldag och beger mig sedan hem. Jag pluggar och sedan är de dags att bege sig mot fotbollsträningen. Vi får nya regler om hur vi ska hantera Corona under träningarna. en månad fick vi inte ens röra varandra som att t.ex köra närkamp, de träningarna var jättetråkiga. Vi fick inte ens köra match. Men nu får vi köra igång igen.

Jag har påverkats mycket under coronan. Det har hindrat mig från att göra saker som jag annars bruka göra. Cuper och läger har ställts in. Det känns som att humöret går nerför.

Ändå är det Sverige som lever mest likt livet innan Corona. De flesta andra länderna har gått in i karantän. I USA t.ex är det lag på att ha på sig skyddsmask ute, man kan få böter annars.

Om det är Sverige som gör rätt i denna situation återstår att se. Vi har inte så många döda skillnad mot Italien och usa, det kanske beror på att Sverige är glestbefolkat. De flesta som dör är också gamla och har något fel i sin kropp.

Min mammas kusin och hans tjej har Corona. De har varit inlåsta i karantän under 3 veckors tid och ska säkert göra det i flera veckor till. jag tycker synd om de men samtidigt så tror jag att vi alla kommer att få det någon gång under livet. Jag tror inte att Corona bara kommer försvinna utan alltid finnas men att vi har hittat vaccin mot det.

Sedan går jag och lägger mig och drömmer om att Corona aldrig har funnits.

Ha det bra :):)

JULIA ANTONSSON 14 ÅR, MOTALA.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Julia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00433

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Marieberg 7-9

Klass

7B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!