Mitt Liv

  • Brawl Stars

  • Monster Legends

Berättat av Samuel

Född 2009. Svenska Skolan på Mallorca. klass 4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

11.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Samuel Danielsson. Jag bor i Mallorca, men nu bor jag i Sverige ( men bara temporärt.) En vanlig dag i Mallorca, så börjar jag skoldagen med att vakna mellan sju och åtta, klär på mig mjukisbyxor, T-shirt och tjocktröja. Sen bäddar jag min säng och äter frukost ungefär klockan halv nio, packar väskan och traskade till skolan. På skolan lär vi oss om olika saker, och leker. Med coronaviruset så är det nästan likadant, fast en ändring. Det är att jag inte packar väskan istället så går jag in på ett onlinemöte på datorn, för det är coronavirus och man vill inte bli smittad och få ont i hela kroppen. Det är värre för dom äldre för de kan dö av sjukdomen.

Men det går helt okej på onlineskolan, men det dåliga är att vi inte får mötas person med person och leka, istället måste vi sitta hemma på en stol hela dagarna. Men det är ju roligt att mötas men roligare om det inte var med datorn. Men iallafall, på onlineskolan så mötts alla mina klasskompisar på en hemsida som heter ”Meet”. Där så pratar vi, diskuterar och gör våra uppgifter på en annan hemsida som heter ”Classroom”. Där har vi olika ämnen som Svenska, Engelska, Spanska, Matematik, Bild, Slöjd, NO, SO, Mentorstid och Musik.

På rasterna går jag ut på tomten och kör innebandy skått, men på lunchen så äter jag oftast äggröra. Efter skolan så tittar jag på TV, Ninjago, i tjugo till förty minuter. Sen går jag ut och kör mer innebandy skått. Senare på eftermiddagen så läser jag bok eller leker med mina kusiner, äter middag och sen går och lägger mig. Min favorit mat är kyckling och ris med brunsås och efterrätt är piggelin, som är en pinnglass av päron.

På Torsdag och Fredag så är det lite annorlunda. För då får jag spela, Monster Legends och Brawl Stars, men jag går fortfarande i skolan. På Lördag och Söndag är det ännu mer annorlunda, för då går jag inte i skola. Då vaknar jag senare och spelar på mornarna. Då brukar jag spela Monster Legends. Men senare på morgonen, så leker jag med kompisar eller bara leka och prata, men senare på dan spelar jag igen, men då är det oftast med vänner

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Samuel

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00445

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Svenska Skolan på Mallorca

Klass

klass 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!