Mitt Liv

Berättat av Amelie

Född 2008. Önnerödsskolan 4-6. 5b.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

15.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar i mitt egna rum i min egna säng när mitt alarm från min mobil ringer. Jag har alltid min mobil i mitt rum innan jag ska sova, så varje vardag brukar jag vakna 06:30 så jag inte behöver stressa innan skolan. Idag när det är fredag så börjar jag 08:20. Iallafall när jag vaknar så tar jag min mobil och det först jag gör på en sådan här morgon är att kolla min mobil. Jag brukar först gå in på en app som heter Snapchat och öppna alla mina snapar från mina kompisar.

Sedan går jag oftast upp ur sängen om jag inte går in på något spel på min mobil. Jag är väldigt trött när jag vaknar men först så går jag till lampknappen så att lampan tänds så jag ser något, jag drar även upp mina gardiner medans jag tänker på vad jag ska ha på mig. En vanlig outfit för mig är ett bar blåa jeans och en hoddie. Så idag blir det min blåa hoddie och mina mörk blåa jeans. När jag väll har tagit på mig mina kläder går jag till mammas och pappas sovrum för att kunna klicka på en knapp som gör att alarmet stängs av, eftersom vi alltid har ett allarm på nedervåningen. Jag går ner från trappan och öppnar kylskåpet och tar fram yoghurt och smör, sedan tar jag upp ett annat skåp där vi har mackor. Jag tar en macka och som jag brukar skär jag upp en avokado som jag ska ha på mackan. För en vanlig frukost som jag äter är avokado macka och yoghurt med kuddar eller flingor.

Eftersom jag är först nere och äter frukost brukar jag kolla på något på en IPad. Jag kollar mest på youtube där jag kollar om någon har lagt ut en ny video som värkar kul. Jag äter snabbt upp min frukost och ser till att jag har alla läxmappar finns i min svarta skolryggsäck. Eftersom jag inte har idrott idag så behöver jag inte packa min gympapåse. Jag går upp och borstar tänderna i mitt badrum, kollar Snapchat igen och kollar om min kompis vill cykla eller gå med mig till skolan. Idag så bestämde vi att vi cyklar till skolan, jag stannar vid min kompis hus och knackar på dörren. Vi cyklar snabbt till skolan, att cykla till skolan tar ungefär 7-10 min men att gå tar ungefär 15-20 min och det är nog lite roligare när man cyklar men ibland så går jag bara för att jag ska kunna gå med min storasyster till skolan, eftersom hon gillar mest att gå. Jag har ungefär 1,3 km så det är alltså inte så långt. När jag väll kommer till skolan har jag 6 olika ämnen och jag slutar 14:30 så idag är det min näst kortaste dag, så det är skönt. Jag går till min enhet till mitt skåp där jag lägger mina skor, väska och jacka. Vi slutar med SO där vi pratar om vasatiden om Gustav Vasa. Våran mattelektion som vi har är bara 40 min men på mattelektionerna så brukar vi först ha en genomgång och sedan får vi en lapp där det står vilka tal vi ska räkna i matteboken. Sen så har vi ju såklart 4 andra ämnen men dom berättar jag inte om nu. Vi äter lunch klockan 11 vilket är ganska tidigt tycker jag fast jag hinner ändå bli ganska hungrig eftersom man äter frukost ganska tidigt.

När skolan slutar brukar jag bara cykla hem fast det kan hända att vi går in på en app som heter tik tok där man dansar till musikvideos, jag gör ibland några tik toks med mina kompisar men sedan cyklar jag hem och det är ju bra att man får sällskap en bit men sedan måste jag cykla hem själv en bit också.

Precis när jag kommer hem så det första jag gör är att öppna kylskåpet och tänka på vad jag är sugen på till mellanmål. Oftast brukar jag bara ta en macka till mellanmål men idag tog jag kuddar och mjölk och ett glas smoothie. Jag satte mig på min vanliga plats vid köksbordet och åt. Just nu i Corona så jobbar både mamma och pappa hemma så dom är redan hemma, och pappa sitter i möte så jag försöker att vara så tyst som jag kan så att jag inte stör honom. Jag äter upp min mellanmål ganska snabbt men idag sitter jag lite längre än vanligt men det är skönt att inte behöva stressa.

Eftersom det är fredag brukar jag inte göra några läxor så nu kan jag göra vad jag vill hemma. ibland brukar jag träna på fredagar själv så jag bestämde mig att göra ett träningspass inne, lite situps, burpees, armhävningar och sådant. Jag duscha efter och sedan gör jag lite vad jag vill men idag så sätter jag mig med min dator och klickar igång ett spel som heter Sims4 där man ska styra gubbar och t.ex. säga till när dom ska sova för man märker när dom är tötta men det jag gillar mest i spelet är nog att bygga hus så jag bestämmer mig att bygga ett stort hus. Vi har en Google högtalare både på uppe och nedervåningen så när maten är klar brukar pappa säga till högtalaren där nere att maten är klar och då så säger högtalarna där uppe att maten är klar och då fattar jag att det är middag. Jag går ner och sätter mig vid middagsbordet och slevar upp mat. Idag blev det en kyrklig gryta med ris! Jag äter upp maten och går upp till mitt rum igen för att måla.

Jag målar en katt med blåa ögon. Jag brukar ofta lyssna på en ljudbok på min telefon medans jag målar, måla är ett stort intresse som jag har. Men efter en timma eller så ropar mamma från nedervåningen och frågar om vi ska se någon film, jag ropar okej och pausar min ljudbok och springer snabbt ner för trappan. Vi bestämmer oss för att kolla på ett pogrom som heter ”best i test” det brukar gå på TV på fredagar men först går jag till vårt godis skåp och fyller en skål med godis och kollar ifall vi har chips hemma också, det hade vi idag så jag fyller en skål med chips sedan går jag till soffan för att ta en mysig filt och krypa ner och lägga mig till rätta. I programmet best i test är det massor av olika utmaningar folk ska göra, och tävla om vem som lyckas best. Jag sitter ganska länge och tittar på det innan det tar slut. Efter det brukar jag vara trött men nästan alltid kan jag ändå få någon socker kik och springa runt och sjunga och dansa i huset, det är kul. Men när jag väll har gjort det ett tag blir jag trött och vill sova, så det är precis det jag gör jag går upp, borstar tänderna och kammar håret, tar ut örhängen och sätter på min pyjamas. Går ner till mamma och pappa som sitter i soffan och kramar god natt jag går upp igen och säger god natt till min syster också. Sen la jag mig ner i sängen och somna snabbt.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Amelie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00455

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Önnerödsskolan 4-6

Klass

5b

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!