Mitt Liv

Berättat av Alyssa

Född 2007. Skogskällan. 6A.

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Alyssa och är 12 år gammal född år 2007. Jag älskar träning och tränar nästan varje dag. Jag tränar konståkning jag älskar konståkning för det är en så fri sport man kan utrycka sina känslor i sin åkning och mans lär sig nya saker nästan varje dag. Jag bor i Huddinge i Stocholm.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Alyssa och jag är 12 år och jag fyller 13 år. Jag är född år 2007 den 19 augusti.

Jag bor i Stockholm, i Huddinge. En dag i mitt vardagsliv kan se ut såhär. På morgonen vaknar jag ca kl 07:05 det beror på när jag börjar skolan. Så jag sätter mitt alarm på 07:00 sedan så går jag upp ur min höga och mjuka säng. När jag har gått upp ur min säng så bäddar jag sängen. Mitt säng överdrag som är i färgen beige. När jag har bäddat sängen tar jag med mig min mobil en Apple mobil den modellen av mobil heter iPhone 11 PRO men i framtiden kommer det säkert finnas mycket bättre mobiler än idag. När jag går ut ur mitt lagom stora rum så sitter oftast min pappa där tillsammans med min lillebror. När jag har gått ut ur mitt rum sågar jag alltid till min lillebror och ger han en puss och kram. Min lillebror blir alltid glad när jag kommer ut ur mitt rum. När jag har hälsat på min lillebror och min pappa så går jag till köket.

När jag är i köket brukar jag se min storebror som fixar disken min storebror är inte alltid så snäll mot mig. Men det är lugnt jag älskar honom ändå ibland. Till frukost brukar jag äta en macka med smör, skinka och gurka med mörkt bröd. Men jag kan också äta till exempel ägg macka då kokar jag två ägg skär upp dom i skivor med en äggskärare rostar min macka i en rostmaskin lägger smör på mackan sedan ägg skivorna och tillsätter lite salt. Men jag kan också äta gröt. Hur jag gör min gröt jo jag gör min gröt så här jag börjar med att lägga en dl havregryn i en skål sedan tillsätter jag två dl vatten, sedan lägger jag den i mikrovågsugnen och sätter värmen på en minut. När gröten är klar så häller jag i lite äppelmos. Men man kan ju göra gröt i kastrull men det är lättare att göra i mikron. Sedan när jag har fixat klart min frukost så går jag och sätter mig i köket vid vårt matbord. Vårt matbord är vit och rund och har blommor. På bordet ligger det också grytlappar tror jag att det heter. Våra stolar vid matbordet är också vita och gjorda av plast och någon form av något mjukt som man sitter på. Sedan när jag har ätit upp min mat så går jag och ställer in tallriken i disken.

Efter går jag till badrummet. När jag är inne i badrummet låser jag dörren, först så går jag och borstar mina tänder med en plast tandborste. Först så blöter jag tandborsten sedan häller jag på lite tandkräm. Efter jag har borstat mina tänder så går jag på toaletten. Efter så borstar jag mitt hår med en hårborste. När jag är klar i badrummet så låser jag upp dörren sedan så går jag ut ur badrummet och går till mitt rum. När jag har kommit in i mitt rum så börjar jag med att byta om. Den dagen hade jag på mig ett par svarta hm tygbyxor som ser ut som jeans, jag hade på mig mitt svarta skärp som det står Tommy hilfigher på eftersom det är Tommy hilfighet som märke. Och en rosa polotröja. När jag har bytt om färdigt så sätter jag upp mitt hår i en tofs med en hårsnodd. Sedan går jag till min body shop låda och tar fram alla mina krämer för ansiktet. Först så smörjer jag på min dagkräm och den ligger i en liten grön box eller typ en liten ask med lock på. Sedan tar jag min läppsynkar och den ligger i en ännu mindre ask och sätter på det på mina läppar. Sedan böjer jag mina ögonfransar och borstar både mina ögonfransar och ögonbryn. Sedan lägger jag på bara lite rosé för min mamma har sagt att jag inte får sminka mig i skolan förrän jag fyller 13 år asså tills jag går i 7:an eftersom jag går i 6an nu. När jag är klar med att lägga på alla krämer och fixat klar mitt ansikte så sprutar jag en sprej i mitt ansikte som heter face mist och har doften rosor. Innan jag går ut genom dörren och rör mig mot skolan så hämtar jag min väska. Min väska är en liten eller mellan liten svart handväska och har en silvrig kedja och märket på den är guess. När jag är klar med hela min morgon rutin så gott jag ut genom min dörr och går längs vardagsrummet till trappan.

Vid vår trappa så har vi en grind eftersom mina små syskon är så små så att dom inte ska gå ner för trappan själva när ingen ser. Sedan när jag öppnar grinden så går jag ner för vår marmortrappa. I vårt fall så har vi två stycken byroar, en stol en garderob med ytterkläder och skor. Jag tar först på mig mina skor. Mina skor är svarta och vita och i märket Nike. Efter jag har tagit på mig mina skor så går jag till garderoben och hämtar min jacka det är en blå dunjacka med märket polo. Vardagligen så cyklar jag till skolan. Så jag gick till lådan och hämtade min hjälm min hjälm är svart, röd och silver. När jag har satt på mig allting så går jag ut genom dörren. På dörren så har vi inget vanligt nyckel lås utan ett lås med kod. Jag går ut till min cykel och låser upp mitt kodlås. Sedan cyklar jag helt enkelt till skolan. Det tar ungefär fem minuter att cykla till skolan så jag bor ganska nära. När jag är framme i skolan så går jag och låser fast min cykel vid alla andra cyklarna. Det är jättemånga barn i skolan som cyklar.

När jag har låst in min cykel så går jag in i mitt spanska klassrum för på torsdagar börjar jag skoldagen med en spanska lektion. Vi har spanska i 40 minuter. Vår spanska lärare kommer ganska ofta sent men men man kan ju inte göra så mycket åt saken.

Efter spanskan så har vi engelska och på torsdagar så brukar vi ha glosor. Efter engelskan så har vi rast. På rasten brukar vi vara ute och sitta i solen jag och mina vänner. Efter rasten så har vi no. På no så jobbar vi alltid med olika saker efter vi har jobbat med något så har vi alltid prov på det. Efter no så har vi so och på so så gör vi alltid olika saker då också. Det är samma sak på so som på no. Efter allt vi jobbar med så har vi prov. Sedan har vi lunch, vi har jätte kort lunch och får bara äta i 15 minuter och det är många i klassen som inte gillar det och vill ha längre tid. Efter lunchen har vi typ 35 minuter rast. Efter rasten så har vi matte. Efter maten så har vi musik. Jag personligen hatar musik i skolan och tycker att det är jätte tråkigt. Musiken slutar klockan 15:20 men vår lärare tror att vi slutar 15:15 så vi får sluta fem minuter tidigare i alla fall.

När jag är klar med dagen så går jag ut till min cykel och låser upp den. Ibland efter skolan så cyklade jag till Hemköp ifall jag vill köpa något litet som kanske majskakor. På vägen hem så tycker jag att det är ganska jobbigt att cykla med min stora väska så därför föredrar jag min lilla svarta. När jag är framme hemma så ställer jag min cykel vid stolpen så att folk ska tro att jag har låst fast den. Men egentligen så gör jag inte det för jag tycker att det kommer ju bli ganska jobbigt om man fram och tillbaka ska låsa och låsa upp låset. Men när jag har låst fast den så tar jag av mig min hjälm och går till dörren. När jag har kommit till dörren så låser jag upp dörren sedan går jag in. När jag har kommit in så ropar alltid mina små syskon HEJ! Och dom säger också alltid det är Alyssa som är hemma. När jag har kommit in så börjar jag med att ta av mig mina skor sedan tar jag av mig jackan och min väska. Sedan går jag upp för trappan när jag har lämnat allting. Min hund Milton hoppar alltid på mig för han blir också glad och så får jag kramar av mina fina små syskon. Jag börjar alltid med att gå in på mitt rum. När jag har gått in på mitt rum så lämnar jag min väska på plats och byter om. När jag har bytt om så går jag ut till min mamma och vi pratar lite om hur min dag har varit. När vi har pratat klart så reser jag mig från soffan och går tillbaka till mitt rum. Innan jag har träning så brukar jag bara ligga på min säng och kolla på youtube eller Netflix. Efter ett tag när jag har kollat på det så går jag ut för att äta mat. Det är olika varje dag vad vi äter hemma men just den dagen så hade mamma gjort pasta och köttfärssås. När jag hade lagt upp maten på tallriken så gick jag till mikron och värmde min mat.

När jag har ätit upp min mat så går jag till mitt rum igen och förbereder mig för träningen. Jag börjar alltid med att byta om. Efter jag har bytt om till mina träningskläder så går jag till badrummet. I badrummet så sätter jag upp mitt hår. Jag börjar med att blöta håret sedan så häller jag på lite hår mousse sedan så sätter jag upp håret i en tofs. När jag har format håret bra och satt upp håret i en tofs så sprutar jag på hårspray. Sedan är jag redo för träning.

Oftast så brukar min storebror köra mig för han brukar ha träning samtidigt som mig eller så är han tränare samtidigt som mig. När jag är framme till träningen så brukar jag mötta upp min bästa kompis. Ibland så kör hon mig hem när ingen kan köra mig. När jag kommer till träningen småbröder jag alltid med att värma upp så att jag inte ska skada mig på isen. Jag hoppar först hopprep med mitt plast gummi hopprep. Sedan när jag har gjort det så hoppar jag rotationer och gör lite övningar. Efter jag har värmt upp klart så går jag till omklädningsrummet och sätter på mig mina skridskor. När jag har knutit på mig mina skridskor och satt på mig mina vantar så går jag ut till ingången. Sedan tar jag av mig mina skydd och åker ut på isen. I konståkningen så hälsar man genom att sträcka upp armarna och niga till tränaren. När man gör det så hälsar man på tränaren. På träningen så börjar vi alltid med lite steg. Vår tränare kommer på steg åt oss så härmar vi henne och gör steget runt isbanan. Efter vi har gjort steg i kanske 15 minuter så brukar vid göra en piruett som kan vara att man snurrar bakom och från ett ben hoppar man två varv i luften och landar. Efter piruetten så börjar vi med att hoppa. I konståkningen så finns det sex olika sorters hopp. Mitt favorit hopp är nog dubbel ögel,dubbel ögel i kombination så totalt snurrar jag i luften fyra varv. Efter hoppen så brukar vi göra piruetter när det är typ 10 minuter kvar av träningen. Sedan säger vi hejdå på samma sätt som vi sa hej så att vi visar att vi avslutar nu. Efter träningen så går jag till omklädningsrummet och knyter av mig mina skridskor. Det är viktigt att jogga ner och stretcha så det gör jag efter isträningen. Sedan när jag är klar med stretch och ner joggning så packar jag klart min väska och tar på mig mina skor och tar på mig min jacka sedan går jag och min kompis ut till hennes pappa som väntar i bilen.

När jag och min kompis åker hem så pratar vi om lite allt möjligt och tar lite roliga bilder på varandra som man kan lägga upp sedan när man fyller år. Det tar typ 20 minuter innan jag är hemma. När jag kommer hem så sover min lillebror men min lillasyster är vaken oftast i alla fall. Eftersom det är så sen jag kommer hem så går jag snabbt in i duschen och tar en snabbdusch. När jag har duschat klart så sätter jag på mig min pyjamas och går till mitt sovrum och lägger mig i min säng. Innan jag lägger mig och sover för natten så sitter jag med min mobil eller så pluggar jag om jag har prov. Så på torsdagar brukar jag lägga mig klockan 23.00 ungefär eftersom jag kommer hem typ 22.00. När jag har kollat klart på min mobil så lägger jag den på laddning så den har fullt batteri till morgondagen.

Det var min dag.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Alyssa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00467

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

6A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!