Mitt Liv

Berättat av Maria

Född 2007. Skogskällan. 6B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

05.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar på grund av mitt alarm kl 07:00. Om jag vaknar tidigare så hade jag nog tittat på Netflix tills det är dags att äta frukost. Jag tar på mig kläder, oftast ett par jeans för att det är nog bekvämast för mig och en tröja. Jag brukar äta en macka för att det är godast. När kl är ungefär 25 över så brukar jag gå och borsta tänderna. När jag gjort det går jag till hallen och tar på mig mina ytterkläder. Eftersom att jag inte bor så nära satt man kan gå eller cykla, så skjutsar Mamma mig till skolan. Jag tycker inte jätte mycket om det för att jag vill kunna gå eller cykla till skolan med t.ex en kompis. Det vore kul. Jag kan inte heller åka buss till skolan för att jag inte har något busskort och det är inte så nödvändigt för att Mamma har tid att skjutsa mig.

Skolan brukar oftast börja, 08:10 och jag brukar vara där när det är typ 10-15 min kvar. Där brukar vi sitta och prata. Bara sällan brukar vi gå ut…..men ibland, bara när det är fint väder, alltså när det inte regnar. När det är typ 5 min kvar så brukar vi gå upp och sätta oss i klassrummet och vänta tills läraren kommit. På svenskan håller vi på med texterna vi ska skicka in (om en dag) och ibland brukar vi kolla på nyhetsprogrammet ”Lilla aktuellt”. När skoldagen är slut brukar Mamma hämta mig satt vi kan åka hem. Normalt så har jag träningar, alla andra dagar förutom tisdagar och lördagar. Man kan säga att tisdagar och lördagar är mina vilodagar. När jag kommer hem brukar jag kolla på TV i typ 1-2 tim. Efter en stund måste jag göra mina läxor och plugga lite.

När Pappa kommit hem från jobbet äter vi middag och sedan tittar lite på TV tillsammans. När kl blivit ungefär 10 så brukar jag gå och lägga mig.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Maria

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00486

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!