Mitt Liv

Berättat av Elsa

Född 2007. Skogskällan. 6B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

07.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Elsa och jag är 13 år. Jag bor i Stockholm (Huddinge) huddinge ligger lite utanför Stockholm. Jag älskar hästar och rider en gång i veckan på ridskola sen har jag och min mamma en egen häst som jag rider nästan varje dag. Jag brukar också vara me kompisar när jag inte är i stallet eller skolan. Min favorit mat är tacos men jag gillar inte lasagne!

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar av mitt alarm klockan 05:55, jag går upp väldigt tidigt men gillar att ta lång tid på mig. Jag går ner för trappan tar min medicin och sen går jag och äter frukost just idag åt jag en mjuk macka me smör och avokado som pålägg. Jag brukar kolla på iPad medans jag äter frukost eftersom som att ingen i min familj är vakna en. Sen går jag och borstar tänderna noga i 2 minuter efter som att jag behövde laga en tand hos tandläkaren för ett tag sen, de vill jag inte göra igen kan jag säga de var så himla obehagligt när de borrar i tanden. Sedan går jag upp för trappan igen för att klä på mig idag blev de en svart tröja me ett gult tryck och ett par svarata jeans. Sen går jag ner och sätter mig i soffan och kollar på telefonen sedan klockan 07:50 klär jag på mig min jacka och sedan hoppar jag upp på cykleln och cyklar till skolan. Idag kom jag i tid, vi börjar klockan 08:00 på torsdagar men alla andra dagar börjar vi 08:10. Sen var jag i skolan hela dagen. Klockan 14:40 slutade vi då cyklade jag hem. När jag kom hem så satt mamma vid köksbordet och jobbade hon jobbar hemma nu för att hon och pappa inte får gå till jobbet på grund av Corona så de måste jobba hemifrån. Jag tog två majskakor till mellanmål. Sen var jag hemma och kollade på youtube tills att jag skulle börja byta om och ta fram min ridutrustning. Jag bytte om till mina svarta ridbyxor och en grå och vit tjocktröja och sedan mina ridstumpor som är blåa och vita! Sen tar jag på mig min ridjacka och cyklar till stallet. Möter mina kompisar på vägen och cyklar vidare. När vi kommer fram så låser jag min cykel och tar mina saker som ligger i cykelkorgen. Vi går in i stallet och kollar vilken häst vi ska rida. Jag fick en av mina favoriter Samantha! Jag går till hennes box och börjar borsta. Idag skulle vi hoppa de är de roligaste tycker jag. Jag sadlar och tränsar och leder ner till ridhuset där står vi och pratar mesans vi väntar på att lektionen inne i ridhuset ska bli klar. När den är klar går vi in och ställer upp på medellinjen sen ber vi dom som precis har ridit att hålla i våra hästar mesans vi hjälps åt att bygga fram hinder. De går snabbt när man är många som bygger fram sedan sitter vi upp och rider fram. Sen hoppar vi fram och sedan hoppar vi en liten banan som vår ridlärare kommit på. När vi är klara går vi upp till stallet igen och sköter av hästarna. Efter de cyklar vi hem. När jag kommer hem äter jag gulaschsoppa till middag de var ganska gott. Sen hoppar jag in i duschen. Sen byter jag om till pyjamas sen går jag upp till mitt rum och städar lite. Sen blir klockan 21:30 och då går jag och lägger mig jag kollar på mobilen tills klockan 10:00 på tar de typ en kvart att somna.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Elsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00487

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!