Mitt Liv

Berättat av Ebba

Född 2007. Skogskällan. 6B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

04.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag har brunt långt hår, 163,5 cm lång. Mina två hobbys är fotboll och innebandy. I mitt fotbolls lag är vi 18 tjejer och två tränare. Fotbolls laget heter HIF F07. Vi tränar tre gånger i veckan måndag, onsdag och fredag plus att vi har två matcher varje Helge. I mitt innebandy lag är vi 32 tjejer fem tränare. Innebandy laget heter IKT tomtberga och vi tränar två dagar måndag och onsdag. På grund av Corona så får vi inte spela innebandy match.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

jag heter Ebba jag är 12 år men om typ två månader blir jag 13 år. Jag och min familj bor i Stockholm i en kommunen Huddinge. Vi bor i ett hus med två våningar. I min familj är vi 4 pensioner det är mamma, pappa och min lillasyster. Skolan jag går i heter skogskällan. På min fritid spelar jag fotboll, innebandy och är med vänner. Jag är nästa som vilken tolvåring so helst bara att jag har dukluksi.

Min dag

Mitt alarm ringer 08:40 jag har sovmorgon. Jag ligger kvar i sängen Någon minut innan jag går upp. Mamma och pappa jobbar hemifrån på grund av Corona. Men båda är i olika rum och har telefonsamtal eller möte. Det är typ som att vara stjäl hemma för jag ser inte till dem jag hör de bara prata med andra från sina mobiler. De första jag gör när jag gåt upp ur sängen är att sätta på mig min moranrok, bädda sängen och dra upp gardinerna. Sedan går jag ut till köket. Jag öppnar kylskåpet tar ut smör, ost och mjölk. Jag häller i vatten i vattenkokaren och trycker på start knapen. Jag tar fram en te kopp och en tepåse. Sen hämtar jag två mackor, jag brer makorna med smör och hyvlar ost. Jag sätter in tallriken med mackor i mikron och värmer de tills osten smälter. Sen äter jag mackorna och dricker mitt te. Efter jag ärtigt frukost borstar jag tänderna och klär på mig kläder, jag har svarta Jens, svart t-short, vita ankelstrumpor och en jus rosa huddy. Efter sätter jag mig och tittar på film eller serie. 10:20 möter jag en kompis sen går vi tillsammans till skolan. 10:40 börjar vi då har vi Engelska. Efter har vi lunch det blir rödspätta och potatis. Men innan vi går in i matsalen måste vi tvätta händerna des utom har de tejp mitra på golvet som man ska stå på för att minska smittan av Corona. Jag äter sen går jag och några tjejer ut på rast vi spelar fotboll. 12:20 börjar SO lektionen vi jobbar med religon. Direkt efter har vi Svenska på svenskan jobbar vi med de du läser, vi jobbar med att skriva till insamlingen om hur vi levde 2020. Efter svenskan slutar vi men jag och två andra tjejer måste stanna kvar och ha extra Engelska för att vi inte når målen. 14:45 slutar vi istället för 14:10. När jag kommer hem gör jag smoothie, i smoothie har jag hallon, blåbär, banan, yoghurt och lite havregryn. När jag druckit upp smoothie byter jag om till fotbolls kläder, sen fyller jag min vatten flaska, knyter mina fotbolls skor, säger hej då till mina föreldrar och sen syklar jag och möter fyra kompisar. Vi syklar tillsammans till vår träning. Vi tränar mellan 16:00 till 17:30. Nät träningen är slut syklar vi hem. När jag kommer hem ställer jag in min sykel i garaget, sen byter jag tröja och hänger den andra på tork. Sen äter jag mat det blir cykling och bulgur 18:30 går jag till min kompis och därifrån går vi till min innebandy fys. Fysen slutar 20:00 när jag kommer hem tar jag en dusch sen äter jag kvälls fika, jag och pappa gå igenom lite skolsaker. 21:20 gårdag och läger mig.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Ebba

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00492

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!