Mitt Liv

Berättat av Helin

Född 2007. Skogskällan. 6B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

04.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Hej jag heter Helin, jag är 13 år gammal. Jag bor i Huddinge. Jag älskar att spela fotboll jag spelar i ett fotbollslag som heter Segeltorp. Nu när det är Corona tider så många våra cuper har blivit inställda. I sommar ska vi till Hudiksvall och spela fotbollscup. Vi har träning tre gånger i veckan och match på helgerna. Efter skolan brukar jag umgås med kompisar från skolan, eller kompisarna från området då brukar vi spela fotboll. Jag har spelat fotboll i 7 år och jag är ganska bra på de. På helgerna brukar vi ha matcher om vi inte brukar ha det så spelar jag fotboll med vänner eller kusiner.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Helin, idag är det måndag och det är skola och vi börjar 08.10 och slutar 14.45. Det börjar med att mamma kommer och väcker mig typ 06.45. Då klär jag på mig först och jag tog på mig en svart jeans och en Gant hoodie jag tar på mig oftast märkes kläder. Sen går jag och äter frukost det jag brukar oftast äta är flingor med mjölk och en macka det jag hade på min macka va smör och ost. Efter det så borstar jag håret och borstar tänderna. Efter det så skjutsar min pappa mig till skolan och det tar typ 15 min. Min första lektion är Hemkunskap och vi fick reda på vad vi skulle få för betyg på hemkunskapen och jag fick D. Efter det har vi 30 minuters rast och vi brukar spela fotboll eller kort. Sen hade vi engelska och de vi gjorde va glosor. Till lunch fick vi fisk med kokt potatis. Sedan hade vi lunch rast och då körde vi fotboll igen. Efter rasten hade vi SO sen svenska. När vi slutade så hämtade min farbror mig från skolan och då åkta vi och köpte McDonalds, jag köpte 9 pack chiken nuggets med garlic sås och dricka äppeljuice sen tog jag en extra hot wings vi köpte hem det och åt hemma. Direkt efter det hämtade vi min lillebror de va ute när det regnade så han va ganska blöt. När vi kom hem så åt vi maten vi köpte. Sen behövde jag tömma diskmaskinen och hänga kläderna i maskinen. Sen så cyklade jag till min fotbollsträning och jag och min kompis Nelli tränade med ett år äldre, det vi gjorde på träningen va att träna på inkast och hålla bollen i laget och hörnor försöka att nicka in den.

När jag kom hem från träningen åt jag kebab med ris och vitlökssås medans kollade jag på klassen 3 och jobbigt det är serier. Sen så gick jag upp och duschade det va skönt. Sedan gick jag och la mig i sängen.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Helin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00493

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!