Mitt Liv

Berättat av Ester

Född 2007. Skogskällan. 6B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

04.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Ester. Jag gillar att spela innebandy och piano eller gitarr. Jag tycker också väldigt mycket om att spela sällskapsspel som ex. Catan och att teckna. Jag har två lillasystrar. De är 6 och 9 år och heter Irma och Elsa. Mina föräldrar heter Jan och Caroline.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Ester. Jag vaknar av att pappa väcker mig 06:55 precis som varje vardag. När jag vaknat går jag upp till mellanvåningen och sätter mig vid matbordet. Jag sitter nästan alltid på kortändan. Till frukost äter jag en skål med yoghurt och havrekuddar och en macka med smör och ost. Jag dricker också ett glas mjölk. Under frukosten umgås jag med min familj. Efter frukosten borstar jag tänderna. Det tar typ 10 minuter eftersom jag har tandställning. Sedan borstar jag håret och klär på mig. Jag har nästan alltid jeans och en tröja. Jag tar på mig en jacka samtidigt som min äldsta lillasyster går till skolan med sina kompisar. Strax efteråt knäpper jag hjälmen och cyklar iväg för att ta sällskap med mina kompisar.

Skolan ligger inte så långt hemifrån, ca 1 km, så det tar bara typ 10 minuter att cykla dit. På vägen cyklar jag förbi skolan där jag gick i lågstadiet. Vi börjar 08:10 med hemkunskap. Oftast lagar vi mat eller bakar men idag har vi teori. Vi ska skriva ett surdegsgrund recept på iPad. Lektionen är två timmar och vi hade bara en kort paus. Sedan har vi 30 minuter rast innan engelskan. Vi jobbade med en presentation på iPad om ett engelsktalande land. Jag skriver om Indien. Sedan har vi lunch. Vi äter i skolan och idag fick vi spättafilé med potatis. Sedan har vi lunchrast. På rasten kör vi 15, det är en kurragömmalek. Sedan har vi prov i källkritik. Källkritik är ett ämne där man lär sig att avgöra vad som är sant på internet. På svenskan började vi med mitt liv uppgiften och tittade på dem från 1942.

Eftersom måndagar är våra kortaste dagar slutar vi 14:10. Efter skolan tar jag sällskap med några andra. Jag har alltid bråttom iväg på måndagar eftersom mitt piano börjar 14:40. Jag går på piano på ett ställe som kallas kulturskolan. Där kan man spela olika instrument eller sjunga. Jag hade glömt min pianobok så jag fick spela ”imagine” med John Lennon och ”all I ask of you” från fantomen på operan. De var ganska lätta men roliga.

Sedan skyndar jag mig hem igen. Min äldsta lillasyster ska ha innebandy träning senare så hennes kompisar är där. Jag spelar ett kortspel som heter dam med min yngsta lillasyster. 16:30 äter vi middag. Det är tidigare än vi brukar. Vi får köttbullar med makaroner och ketchup. Vi får även tomater. Vi äter alltid grönsaker till maten. Pappa har fortfarande inte kommit hem från jobbet. Båda mina föräldrar är läkare och nu när det är corona brukar pappa jobba mer än vanligt. Jag skulle egentligen haft utefys med innebandylaget men det regnar och jag har precis varit förkyld så jag får ha fys hemma istället. Anledningen till att vi inte skulle ha vanlig träning är corona.

Efteråt kommer min syster hem från träningen. Då sätter vi oss allihop och spelar ubongo. Det är ett pusselspel på tid. När vi spelat klart går vi upp till övervåningen. Min yngsta syster kollar på ett kort program på TV:n innan hon går och lägger sig. När hon har lagt sig tittar jag på TV med min andra syster innan hon också ska sova. Sammanlagt tittar jag på TV i cirka 45 minuter. Jag läser lite. Sedan borstar jag tänderna. Jag tar min astmamedicin och handkräm och lägger mig sedan i sängen.

Publicerat

15 juni 2020

Berättat av

Ester

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00502

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!