Mitt Liv

Berättat av Ludwig

Född 2009. Hogstorp skola. Hogstorp år 5.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.10.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Min mamma heter Anna och pappa heter Jonas. Min lilla syster heter Wilma. Jag heter Ludwig. Jag tycker om att spela tv spel. Jag tycker också om att gå i sporterna taido och fotboll. Taido är en kamp sport och fotboll tror jag ni vet vad det är för sport. Taidon har jag på fredagar och söndagar. Fotboll har jag på onsdagar och söndagar.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Ludwig och jag ska berätta om en vanlig vardag i Hogstorp. Ja vaknar och tar på mig det som ligger först i garderoben. När jag vakna brukar mamma och pappa åkt till jobbet och min lillasyster har gått till skola. Jag äter frukost. Jag brukar äta en macka eller finger och mjölk. Efter det har jag några minuter kvar att titta på YouTube innan jag tar cykeln och cyklar till skolan.

På vägen möter jag alltid upp min kompis Oliver. Skolan börjar alltid klockan 8.25. Vi har matte. I matten jobbar vi med bråk tal. Sen har vi en rast som är 20 min lång. På den rasten spelade jag king. King är ett spel som amn spelar ute. Man är fyra personer i fyra rutor som passa boll. Efter det har vi engelska. Där lär vi oss att prata engelska och skriva engelska. Efter engelskan så äter vi lunch. I dag så fick vi pasta med skink sås och sen en rast till som är 40 min. På den rasten spelade jag också king. Där efter har vi svenska. I svenskan håller vi på med att titta på texter från 1942 och gör samma texter fast 2020. Alltså den texten som ni läser nu. Efter det har vi en till rast som är 10 min och den spelade jag också king på. Där efter har vi bild i 40 min och svenska i 40 min. Sen kan man äntligen gå hem. Jag brukar alltid cykla hem med mina kompisar.

När jag har kommit hem tar jag en macka och sätter mig och spelar på mitt Nintendo switch med mina kompisar. Vi brukar spela rocket league och paladins. Rocket league är som fotboll fast med bilar och paladins är ett spel där man är två lag som ska för söka få en bil att rulla till dom andras sida med hjälp av att skuta folk i spelet. När vi har spelat några timmar brukar vi gå ut och cykla runt i området. Jag brukar cykla hem klockan 8:00 och då gör dom också det.

När jag har kommit hem så brukar jag vara med min mamma, pappa och lillasyster. Vi brukar titta på någon serie medans vi äter kvällsmat. Till kvällsmat äter jag en macka och mjölk och finger. Sen går jag till min säng och lägger mig och tittar på Youtube till klockan halv elva. Klockan halv elva så ska jag sova. Jag brukar ha fläkt på när jag ska sova för det är så himla varmt i mitt rum.

Publicerat

3 november 2020

Berättat av

Ludwig

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00894

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Hogstorp skola

Klass

Hogstorp år 5

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!