Mitt Liv

Berättat av Millie

Född 2007. Svenska Skolan på Mallorca. klass 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.06.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag i karantän

Jag heter Millie Larkins och är 12 år gammal. Jag bor på Mallorca och min mamma är från Sverige och min pappa är från England. Jag har i uppgift att berätta om hur en dag ser ut i mitt liv.

Varför sitter jag i karantän?

Just nu i världen så sprids det ett virus som kallas för Coronavirus.

Det är ett virus som ger följande symtomen, feber, hosta, och kan även ge svårigheter att andas. Corona sprids väldigt snabbt mellan människor genom så kallad droppsmitta. Det betyder att det överförs till slemhinna i ögon, näsa eller mun när en sjuk person hostar eller nyser. För att minska spridningen så har alla människor i Spanien och stora delar av världen suttit i karantän. Jag har varit i karantän sedan 14 mars. Under dessa veckor har skolan varit stängd och allt skolarbete görs online.

Hur ser min dag egentligen ut i karantän, jo det ska jag berätta nu.

Jag vaknade av alarmklockan, jag tog upp mobilen och stängde av alarmet. Jag kollade på alla notiser jag hade fått på min mobil. Notiserna kunde vara från meddelande eller instagram och snapchat. Instagram är en app där man kan delar bilder och videor, man kan också prata på DM. Snapchat är en app där man kan prata med kompisar, man kan också filma sig själv och lägga ut på sin story, alla bilder raderas efter 24 timmar.

Efter det klev jag upp från sängen och hoppade in i duschen. När jag hade duschat så gick jag in på mitt rum och valde mina kläder. Jag gick ner och gjorde frukost, jag gjorde oboy med en macka.

När jag hade gjort klart min frukost så gick jag till matbordet och kollade på youtube samtidigt som jag åt frukosten. Mamma tittade på nyhetsmorgon i bakgrunden.

När jag hade kollat klart på youtube så kollade jag på mitt schema och sedan pluggade jag eftersom att jag hade prov den följande dagen. Varje dag klockan 9:30 så möts vi på vår “meet” för att göra dagens uppgifter. Själv så gillar jag verkligen inte corona som att jag saknar kompisar, under dagarna brukar jag prata med mina vänner och göra vissa uppgifter tillsammans.

När jag var klar vid klockan 12:00 så hade jag lunch paus, och då åt jag chicken nuggets med pommes.

När jag hade ätit färdigt så kollade jag på mobilen, eller passade jag på

att göra uppgifter som skulle vara inlämnade.

När lunchpausen var över så var jag inne på “meeten” igen och hade några uppgifter.

När klockan var 16.00 och jag var klar med skolan så satte vi oss ute och åt lite fika, när vi hade fikat färdigt gick vi in och spelade lite kort, till exempel uno eller skitgubbe.

När det har gått en timme så äter jag middag, och då åt jag taco bar, det är en mexikansk restaurang som vi beställde hem mat från

När vi hade ätit klart vår mat så tog vi nutella quesadillas som efterrätt.

. När vi hade ätit kollade vi på film alla tillsammans och sedan gick jag och mina två kusiner upp för att kolla på youtube.

Efter vi hade kollat på några avsnitt av youtube gick jag till badrummet och borsta tänderna, gick på toa och sedan bytte jag om till pyjamas, sedan så gick jag och la mig.

Såhära såg min dag ut i karantän.

Publicerat

18 juni 2020

Berättat av

Millie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00625

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Svenska Skolan på Mallorca

Klass

klass 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!