Mitt Liv

Berättat av Clea

Född 2007. Svenska Skolan på Mallorca. klass 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

15.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

15 maj 2020

På grund av Coronaviruset ( ett virus som har utbrutit under mars april maj, som har låst in alla i sina hus och vi får inte gå ut utan i ytterst nödvändiga tillfällen. så har våra liv ändrats drastiskt, så jag har bestämt mig för att berätta om karantän ens vardag.

Hej, jag heter Clea Esmeralda Elfvin Söderblom och jag kommer från Stockholm, men jag bor på Mallorca sen 6 år tillbaka. Jag är 13 år gammal och det här är hur min vardag ser ut.

Jag vaknar vid 8:30 på morgonen, på grund av solen. Jag sätter inte ett Alarm på mobilen, för det känns onödigt för mig. Jag brukar mysa med min katt lite, innan jag går upp. Det första jag gör är att borsta mitt hår, och sätta upp det i någon speciell hårstil. Sedan brukar jag gå till mitt loft/ garderob, där jag väljer kläder. Eftersom att det är så varmt runt den här tiden ( 25-30 grader) så sätter jag på mig en kjol/ sjorts och en kortärmad tröja.

Efter det så brukar jag göra någon frukost, som kan vara en macka med Serrano skinka eller yoghurt med flingor. Mina åsnor behöver lite kärlek, så jag går ut i min trädgård och borstar dem. Sedan går jag och borstar mina tänder,tvättar ansiktet och sätter på mig lite smink. Det brukar bara vara lite concealer, bronzer, läppglans och mascara. Jag gillar att göra mig i ordning även fast jag inte kommer möta någon annan än min familj.

Sedan sätter jag mig vid min skoldator, och tar fram veckoplaneringen. Där finns vårt schema och alla chattlänkar. Vi använder ett program som heter Meet, och det är ett program som gör så att många personer kan prata i ett sorts chattrum. Jag går in på morgonens möte ( kl.9:30) och stänger av mitt ljud. Beroende på vilken dag det är så börjar vi med olika lärare.

såḧär ser vårt schema ut-

Matte/NO (Helen) kl.09.30-11.00

Mötesplats

https://meet.google.com/xxs-ahvv-sif

Teknik- Rube Goldberg machine- Classroom

Matteboken s. 88-89. Problemlösning- Prova dig fram

https://meet.google.com/kps-uhkv-yzw

Bingel- Uppdrag Målgången

SPANSKA kl 11.15-12.00

Dianas grupp: Möte https://meet.google.com/sdz-haes-fdw

Christelles grupp. Möte https://meet.google.com/zqu-tfkw-cfo

Javiers grupp. Möte https://meet.google.com/naq-adqo-wjg

Natalias grupp Möte : https://meet.google.com/zfh-pfoi-qmx

Lluis grupp Möte https://meet.google.com/yfm-gugo-fpm

Uppgifter finns på classroom för alla grupper.

12.00 -13.15 Lunch

IDROTT Javier 13.15 <- OBS 13:15!

Möte: https://meet.google.com/rpp-ehnr-gnx

Möte med Cattis 14.00 – 15.00

Mötesplats

https://meet.google.com/ond-ycpa-pdd

15.15-16.00 etik/moral

Under lunchen så brukar jag göra min mat själv. Det kan vara pasta, tacos, burritos eller något annat enkelt. Om jag hinner så kollar jag på lite youtube emellan också. När jag har ätit klart så diskar jag min tallrik i sinken, men det kan ta en stund för vattnet att bli varmt, eftersom att vi bor på landet.

När jag har slutat skoldagen så brukar jag kolla på instagram och youtube en liten stund, och sedan så läser jag på min läsplatta. Vid den här tiden så brukar jag hänga med min brorsa, och vi kanske spelar lite spel tillsammans.

Vid kl. 18.30 så tränar jag, och äter sedan någon middag. Jag brukar hjälpa till att duka och diska, eller laga mat om jag hinner. Vi äter ofta något kött med mycket sallad och lite kolhydrater till.

Efter det här så kollar vi på någon av det 7 Mission Impossible och sedan går vi och lägger oss.

Publicerat

18 juni 2020

Berättat av

Clea

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00633

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Svenska Skolan på Mallorca

Klass

klass 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!