Mitt Liv

  • Nellie

  • Nellie

  • Nellie

Berättat av Nellie

Född 2009. HagaLyckebyskolan. 4A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

06.05.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min morgon börjar att min pappa väcker mig, sedan går jag nerför trappan där efter så går jag och lägger mig i soffan och tittar på tv. Till frukost äter jag en macka och till dricka dricker jag oboy, oboy är en chocklad dryck. Efter ungefär 10 min åker min pappa och min lillebror till dagis och jobbet, jag säger hejdå till dom och efter ungefär 10 eller 18 minuter går jag upp från soffan borstar tänderna och går på toaletten. Sedan går jag upp och klär på mig byxor, tröja och strumpor.Sen när jag är klar går jag ner igen och tittar på telefonen eller spelar något spel på telefonen. När klockan är 7:40 så går jag upp från soffan, stänger TVn går till hallen och sätter på mig skorna, jackan och ryggsäcken. Sedan tar jag mina nycklar, går ut från dörren sedan så låser jag den. Efter jag har låst så går jag nerför traporna och börjar gå, jag pratade med mamma på vägen till skolan. Jag börjar gå och sedan så går jag cirka 600-800 meter.

När jag är framme går jag till mina två kompisar som är vid någonting vi kallar snurrgungorna, vi pratade en liten stund, sen plingade skolklockan 08:07 där efter så kommer vår fröken och öppnar dörren och alla går in, när jag har kommit fram vid hallen så tar jag av mig ryggsäcken, jackan och skorna. Efter det så går jag till klassrummet, sedan är jag inne i klassrummet och går till min plats tar fram min tystläsnings bok och börjar läsa, efter ungefär 20 minuter så säger vår fröken att vi ska sluta läsa och ta fram mattematikboken och börjar räkna och skriva talen.

Efter mattematiken var det rast klockan 9.20. På rasten var jag med mina kompisar och gick ett varv runt ett hus och sen gick vi in till träslöjden, på träslöjden blev jag klar med min hylla. Efter träslöjden så gick vi upp till klassrummet. När jag var framme så sa vår fröken att vi skulle tvätta händerna så då gjorde vi det.

När jag var klar så fick jag vänta tills det vår tur att äta. 1 minut senare gick vi ut ur klassrummet och stod i led, till lunch fick vi köttfärslimpa, potatis och lingon sås. Efter lunchen gick jag ut med mina kompisar och gungade, efter en stund tog några tid på oss och då gick vi iväg upp till klätterstället, när vi kom dit gick vi några varv runt huset,senare så gick vi där ifrån och satte hos oss vid en bänk, efter typ 10 minuter så plingade det och vi samlades vid bänken och vår fröken sa till oss att vi skulle gå till en skog och andra infromationer, sen sa hon att vi skulle gå två och två.

Vi gick till skogen ,när vi var framme sa hon att vi skulle teckna något från skogen vi var i. När hon var klar med samlingen så tog alla penna och papper. Det tog lång tid för mig att bestämma vad jag skulle göra. Men tillslut så kom jag på att jag ville göra en gran och lite andra träd och växter.Efter några minuter så sa hon att vi skulle gå tillbaks till skolan och hämta våra väskor. Så då fick vi lämna in pennorna och papprerna. Vi stog i led och började gå till skolan.

När vi var framme så gick alla in till hallen, i hallen så satt jag på mig skorna,jacken och ryggsäcken. Efter det så gick ut ur dörren och pratade med mamma,och jag började gå hem. När jag äntligen var hemma så låste jag upp dörren,tog av mig yttekläderna och gick till soffan. Efter en stund kom mamma hem och sa Nu drar vi hem till mig! Först ska vi hämta Max OK? Okej svarade jag tillbaks. Jag tog på mig ytterkläderna ännu en gång . Gick ut och klev in i bilen. Vi åkte till Max dagis och mamma hämtade honom. Några minuter senare så gick dom ut ur dagiset och va påväg mot bilen. Sedan åkte vi till hotellet. När mamma hade åkt klart var vi framme vid hotellet (Om fall du är lite förvirrad så är mina föräldrar skilda..). Jag tog av mig ytterklädderna och la mig i sängen, efter en stund kom mammas pojkvän och var med min lillebror Max.

Mamma och jag skulle till Ica så då gick vi till hallen och sa hejdå tll dom. Senare så va vi påväg mot bilen. När vi var framme så hoppade vi in i bilen och åkte till ica. När vi var framme så pantade mamma först, och sen efter några minuter så gick vi in och köpte matvaror och lite annat… Efter vi var klar med att köpa alla matvaror och annat så betalade mamma allt ,senare så gick vi ut och hoppade in i bilen och åkte hem. Vi var framme ungefär efter 15 minuter. Vi stannade en liten stund i hotellet, men sen gick vi ut till en lekpark som var nära hotellet. Vi var där ganska länge sen ville Max gå till en annan lekpark som var större. När vi var där så gungade vi. Efter cirka 1 timme så börja det regna så då gick vi hem igen. Då när vi var framme så titta vi på en film. Efter 1h 56 min så åt vi mat,maten var mangosås med kyckling och ris. Efter maten tittade vi på en till film, sen så spelade mamma och jag kort. Sen la jag mig i sängen och titta på youtube,youtube är en app som man kan titta på videos någon annan har gjort, t.e.x spel, musik och massa andra saker. Efter det borstade jag tänderna och la mig i sängen och gick och lade i sängen ungefär 22:24.

Slut!

Publicerat

8 juni 2020

Berättat av

Nellie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00332

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

HagaLyckebyskolan

Klass

4A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!