Mitt Liv

Berättat av Vera

Född 2008. Brotorpsskolan. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.02.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag Vera Krabbe 11 år

Det första som händer mig på morgonen är att mamma väcker mig klockan 07:00 jag drar mig tills jag inser att jag har ganska bråttom, vilket brukar ske ganska snabbt.

Då släpar jag upp och sätter mig i soffan på nedervåningen. Där läser jag ett tag på mobilen. Sedan sörjer jag lite för att kläderna jag vill ha på mig är smutsiga eller är i tvättmaskinen. En tvättmaskin är en sak som man stoppar in alla smutsiga kläder, och så snurras de runt ett ganska långt tag tillsammans med vatten och tvättmedel (ett medel som tar bort smuts). Jag tar med mig kläderna upp till soffan och klär på mig där.

När jag har klätt på mig går jag till köket och gör i ordning en tallrik med fil, sylt och flingor. Jag äter min frukost i soffan samtidigt som jag fortsätter läsa eller göra något annat på telefonen.

Ett tag senare går jag till badrummet och borstar tänderna. Till det använder man en tandborste. En tandborste är en liten borste med ett skaft som man sätter på en kräm som kallas tandkräm på. Sedan kör man runt skälva borsten på tandborsten i munnen i två minuter. Man gör det för att tänderna ska bli rena. Efter det borstar jag håret.

Jag går till hallen, Där klär jag på mig skor, jacka och mössa. Då är klockan ungefär 07:50. Jag börjar oftast skolan klockan 08:10 men jag gillar att komma till skolan ganska så tidigt. Min skolväg är ganska kort, jag går igenom en liten skogsdunge sedan är jag framme. Det tar ungefär 2-3 minuter.

Just den här dagen har vi svenska som första lektion. Efter det har vi rast. På rasten har vi ett visst område att vara på(skolgård). Jag brukar gå omkring och prata med någon av mina kompisar. Efter det har vi några lektioner till. Ett tag senare har vi lunch. Då går vi till matsalen där vi först står i matkön ett tag, sedan får vi ta mat från en buffé fast med bara en sak som innehåller protein och så. Jag är vegetarian så jag ersätter det som är kött i den vanliga maten med vegetarisk mat som man får ta från en specialdisk. Jag är vegetarian för att jag tycker synd om djuren som behöver dö bara för att jag ska kunna äta, fast det finns andra saker som också går att äta lika bra.

När man har ätit klart får man gå och slänga matresterna i en liten typ metallbytta och lämna tallriken, bisticken samt glaset på speciella stationer där dem diskas. Sedan får man torka sin plats där man har suttit med en trasa så att det är trevligt för nästa person som ska sitta där. När man är klar med allt det får man gå tillbaka till klassrummet och har några lektioner till och en rast. Efter det slutar vi för dagen.

När vi slutat går jag till fritidsklubben och äter mellanmål i en liten matsal som de har där. Jag stannar på fritids sen om någon av mina kompisar gör det. Då brukar vi sitta och rita eller pyssla något. Om ingen av mina kompisar är där går jag hem. Om jag håller på och läser en bra bok läser jag på mobilen samtidigt som jag går.

När jag kommer hem låser jag upp dörren med en nyckel och går in. Hemma äter jag en till mellis av samma sak som jag gör frukost på. Innan jag gör min mellis sätter jag på vattenkokaren och låter den koka så att den har kokat färdigt när mellanmålet är klart. Jag häller i vattnet och lite saft i en kopp så att det blir varm saft.

Om någon är hemma sätter jag mig i min säng på övervåningen och läser eller kollar på mobilen när jag äter min mellis. Om ingen är hemma sätter jag mig i soffan och gosar med någon av våra katter när jag äter min mellis. Annars brukar en av mina katter ligga i min säng och börja spinna så fort jag kommer in i rummet. Då är jag med henne.

Jag gör lite olika saker (Typ kollar på mobilen) fram tills middagen som är ungefär vid 6 eller 7 tiden. Någon timme efter middagen ca klockan halv 9 borstar jag tänderna igen och gör mig iordning för att sova. Jag ligger i sängen och läser eller något fram tills kvart över nio. Då försöker jag sova.

Och detta är min dag.

3 juni 2020

Just nu är det en pandemi i hela världen. Det är ett virus, Corona-viruset/Covid-19, Viruset kom från en fladdermus i China och drabbar främst äldre. P.g.a. Corona så jobbar mamma och pappa hemifrån och man måste undvika alla offentliga platser, t.ex. får man inte åka tunnelbana om man inte arbetar inom sjukvården och man ska helst inte vara i affärer och så om man inte verkligen behöver. Dessutom måste man vara hemma och inte träffa NÅGON om man bara är lite snorig eller har ont i halsen. Väldigt många länder i världen är i TOTAL-karantän och stängt sina gränser. Så på sommarlovet som börjar snart kan vi inte åka till vårt sommarställe i Danmark eller vara nära farfar, farmor eller morfar eftersom Coronaviruset kan göra dem jättesjuka. I skolan är det många mindre ändringar också, som att alla måste tvätta händerna SUPER-noga innan lunchen. Jag tycker det är hemskt men också ganska spännande. Dock är det väldigt synd att så många dör i viruset.

Publicerat

3 juni 2020

Berättat av

Vera

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00241

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!