Mitt Liv

  • jag

Berättat av Alva

Född 2008. Brotorpsskolan. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.02.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

jag heter Alva och är 12 år. jag bor i Bagarmossen i Stockholm i Sverige. jag går på Brotorpskolan i klass 5a.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag Alva Elofsson Järf 12år

Detta är en torsdag.

Min dag börjar med att jag vaknar av min mobil kl. 7:00. En mobil är ensak där man kan spela, sms:a, ringa och så. Eller av att min katt kommer och lägger sig på mig. Man kan ha ett husdjur som bor hos en och det brukar oftast vara katt, hund eller kanin (det kan också vara andra djur)

Efter att jag har vaknat så tar ut mobilen från laddarsladden på mitt skrivbord och tar med den ner. Man måste ladda mobilen med en sladd som sitter inkopplad i ett eluttag så att den ska funka.

Sen går jag ner till köket och äter frukost som brukar vara en eller två mackor eller yoghurt med flingor.

När jag har gjort det så går upp igen och byter om från pyjamas som jag sov i till kläder som jag lagt fram kvällen innan.

Sen så bäddar jag sängen. Man sover i en säng på natten med ett täcke över sig och en kudde under huvudet. Sen så bäddar man sängen på morgonen så att sängen inte ska bli smutsig på dagen. Det göra man med ett täcke med kuddar och ett överkast.

Efter det så borstar jag tänderna. Det gör man med en tandborste och tandkräm i två minuter. Man tar tandkräm på tandborsten och gnuggar den mot tänderna i två minuter så att tänderna blir rena och inte får hål i sig

Om vi har jympa så packar jag ryggsäcken med gympakläder. Det behöver man till skolan så att man kan byta om till gympakläder när man har jympa. Det är att man leker lekar, gymnastik eller sporter.

Ca 07:45 så börjar jag att ta på mig ytterkläder. Man brukar ha ytterkläder på sig för att inte frysa. från mitt hus tar det ca 2- 3 min att gå dit. (jag brukar oftast möta min kompis typ utanför huset och vi brukar gå tillsammans.) När jag kommer fram så går jag till vår port och går in till skolan. Såhär ser det ut i skogen som jag går till skolan igenom.

När jag kommer in i huset så hänger jag av mig min ryggsäck och ytterkläderna på min plats.

Efter det så tar min pennlåda och sätter mig utanför klassrummet om jag kommer tidigt och annars så går jag in och sätter mig på min plats in klassrummet. Sen så börjar vi och vi med matte och fram till 9:00.

Efter det så har vi lite svenska i 30 min.

sedan har vi rast som slutar 10:00 och är en halvtimma.

Sen så har vi engelska fram till 10:45 och sen svenska i en kvart till.

Sen så äter vi lunch i ca 25 min. Detta är där man slänger sin mat och smörpaket efter att man har ätit.

Vi går tillbaka till klassrummet och har svenska i 30 minuter.

Sen har vi rast igen i 40 min. det kallar vi för långrasten.

Sen så har vi idrott och NO. Efter det så har halva klassen musik och halva slutar. Sedan så går jag till klubben och är där tills ca kl.15. Klubben är ett slags fritids som man går till efter skolan istället för att gå hem. Man kan äta mellis. Det är något som man äter mellan lunch och middag.

Efter skolan så går jag hem och sen så går jag till scouterna. Sedan så går jag hem från scouterna med Beata som bor på samma gata som mig. När jag har kommit hem så äter jag middag. Efter middagen så tittar jag på mobilen. Eller gör läxorna om vi har några. Sen så borstar tänderna och gör i ordning mig för att sova. Sedan så går och lägger mig och sätter alarmet på när jag ska vakna. Det sista jag gör är att lägga fram kläder och packa ryggsäcken tills imorgon.

3/6-2020

Nu så är det några månader senare och det har inträffat en pandemi. Viruset kallas för covid-19 och har spridit sig över hela värden. Det är många som dör och mycket som har förändrats. I Sverige så tar vi ganska små steg framåt till skillnad från andra länder som har stängt ner helt och är i karantän. Jag märker inte av det så mycket förutom att man måste tvätta händerna MYCKET oftare, man får inte åka kollektivtrafik (det gör väldigt många ändå…). Man får inte åka till stan eller träffa gamla släktingar. Så fort man känner att man är det minsta hostig eller snuvig så måste man stanna hemma från skolan. Alla sjukhus är fula och man får inte testa sig om man känner symptom. Jag känner en person som har blivit smittad och det gör nog de flesta. Skolan skulle först stänga ner men de avbröt det, däremot så har gymnasieskolorna fått stänga ner och går på distansundervisning. Eftersom jag inte har påverkats så mycket så känns det inte så verkligt. Sverige gör som sagt inte så mycket för att förhindra spridningen av viruset mer än att alla över 70 år ska undvika att träffa andra människor och att man måste tvätta händerna oftare. Jag hoppas att pandemin snart är över. Hejdå.

Publicerat

3 juni 2020

Berättat av

Alva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00240

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!