Mitt Liv

Berättat av Erik

Född 2008. Korsängsskolan. 5 röd.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

April 20 2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag tycker om att spela Fortnite och så spelar jag fotboll, innebandy och golf.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Klockan är 06.30 och jag ska gå upp. Trött är jag efter så sent som jag var upp igår.

Jag reser mig upp och går förbi min katt som ligger på mattan nedanför sängen. Hon är röd och mycket snäll.

Sedan går jag ner för trappan och sätter mig i soffan där min lillebror redan sitter.

Han brukar gå upp ungefär en halvtimme innan mig. Det är alltid mamma som gör frukosten eftersom mina föräldrar är skilda men medans min lillebror och jag väntar så sitter vi med varsin skärm. När frukosten är klar sätter vi oss vid bordet och börjar äta. Jag äter macka med ägg medan min lillebror fil med flingor.

Vi åker bil till skolan men innan det så klär vi på oss och borstar tänderna. I min klass går det 21 elever och det är 3 klasser i hela femman. Lektionen börjar och jag har mentorstid, (det är en lektion som vi skriver på om veckan). 10.00 börjar rasten och pågår till klockan 10.30. Dagen fortsätter och tillslut är det lunch. Jag är jättehungrig. Det blir ”delikatessen” fisk som serveras tre av fem dagar i veckan.

Efter maten är det lunchrast i en timme. Vi spelar fotboll på stora skolgården ”på skoj” och springer en massa. mitt lag vinner med fyra mot två innan rasten är slut. När det är fem minuter kvar av rasten så går jag och mina klasskamrater oftast in så vi hinner till nästa lektion. Det är svenska och vi jobbar med TJ ljudet innan vi ska ha quiz. Lektionen går och det är tillslut sista lektionen, idrott. Vi kan inte ha idrotten inne eftersom det är Corona pandemi så vi har den ute. det är bra att ha idrotten ute om det är varmt men ibland är det kallt och det blir svårt.

Idrotten går snabbt och innan jag märker det så är dagen slut. det är tråkigt eftersom det var så roligt men ändå skönt. efter skolan går jag till mitt skåp där jag hämtar mina saker och sedan hämtar jag min lillebror från fritids. vi går tillsammans hem och det tar ungefär en halvtimme. När vi väl är hemma så äter vi mellis och väntar på att mamma ska komma hem.

Jag släpper också ut Siri i koppel ute. Hon har koppel så att hon inte blir påkörd. När mamma kommer hem så släpper vi in Siri eftersom hon inte är någon som är ute länge, men när man släpper ut henne så vill hon ut igen.

Mamma börjar med kvällsmaten och jag hjälper till. Det blir kyckling med ris och sås.

Det är jättegott och mättande. Vi äter mycket tills vi är proppmätta. Efter maten så sätter jag mig vid katten och kollar på skärm tills jag ska gå och lägga mig. När det är läggdags så går jag och borstar tänderna, tvättar händerna och duschar. Om jag hinner och det inte är för sent läser jag en bok i sängen. Tillslut somnar jag och det är slutet av dagen!

Publicerat

28 maj 2020

Berättat av

Erik

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00206

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Korsängsskolan

Klass

5 röd

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!