Mitt Liv

Berättat av Jytte

Född 2009. Nåntunaskolan. Årskurs 4.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

15.04.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Skrivuppgift – Mitt liv

Min dag börjar med att jag vakna ca klockan 07:02. Jag är rätt så tröt men går ändå upp så fort jag kan. När jag kommer ner så letar jag efter flingorna i skåpet. jag hämtar yoghurten och sätter mig framför tv och kollar på Netflix.

Efter det så är klockan ungefär 07:20 och går upp för att klä på mig. Det brukar alltid ta en stund. När jag äntligen hittat bra kläder så brukar jag Borsta tänderna och borsta håret. Efter det är klockan ungefär 07:40 och måste gå till skolan 07:45. Så jag klär på mig ytterkläderna och går för att hämta mina kompisar.

När jag har hämtat dom så börjar vi gå mot skolan. Det tar ungefär en fem minuter. När när vi kommit fram så väntar vi på att få komma in.

När dom släpper in oss så börjar vi med att ha svenska och jobbar med blandade saker te.x. Lyssnar på bröderna Lejonhjärta eller skriver i en timme och en kvart. då är klockan ungefär 09:30 och vi går ut på rast i en halv timme till 10:30. Sen ringer det in och vi har musik just nu så jobbar vi med gitarrer. Efter det så äter vi lunch och sen får vi lunch rast.

När det ringer in så är dom två sista lektionerna NO så vi jobbar med samma sak med skogen. Sen blir klockan 15:00 och vi slutar för dagen. Jag går hem och tar mellanmål. Det brukar oftast vara en macka eller ett äpple och väntar på att mamma eller pappa ska komma hem med min lillasyster.

När dom kommer hem så är klockan 16:00 och jag kommer ner och leker med min lilla syster i en timme så då är klockan 17:00 och vi hjälper pappa att laga mat.

18:00 så äter vi middag och sen går jag upp och försöker få egen tid utan att bli stör innan jag ska gå och lägga min syster. 20:00 går jag och får min syster att somna genom att läsa en bok. När hon har somnat så går jag och byter om till pyjamas och kollar på en serie eller en film. Efter det så är klockan ca 22:30 och jag börjar bli trött och går och lägger mig.

Publicerat

18 maj 2020

Berättat av

Jytte

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00098

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Nåntunaskolan

Klass

Årskurs 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!