Mitt Liv

Berättat av Jonatan

Född 2009. Kungsklippeskolan. B.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

22.10.2020

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag brukar vakna vid 6:30 när pappa väcker mig. Jag brukar jag ha på mig mjukisbyxor och nån fotbollströja för att jag gillar väldigt mycket fotboll jag har mest på mig Zlatan tröjor för att jag gillar Zlatan.

Sen äter jag min vanliga frukost jag tar en

toast och en skål med yoghurt och ibland ett glas med smoothie. Sen borstar jag mina tänder och sen ligger jag och kollar på youtube till 7:30. Sen går jag till skolan och då går jag upp för 4 backar. Sen har jag en vanlig och rolig skoldag. Sen går jag hem. Jag brukar hänga med Ture som är min bästa vän vi brukar spela fortnite och FIFA. Sen brukar vi också cykla till typ Huddinge centrum eller till nåt annat ställe.

Jag brukar hjälpa till hemma med disken och att städa. Jag brukar också plocka äpplen i typ en timme för att vi har 7 äppelträd så man kan nog förstå att jag plockar varje dag. Jag brukar göra mina läxor runt 16:00 till typ 17:30 det tycker jag är väldigt roligt. Sen brukar jag spela fortnite med en kompis som heter Jonatan som bor i Sundsvall. Han bor väldigt nära min mormor och morfar. Sen på kvällen brukar jag borstar jag mina tänder och kanske kollar lite på lite fotboll. Sen lägger jag mig typ 21:00. Sen har jag typ samma dag igen och igen.

Jag heter Jonatan Wallinder och är född i Sverige 🇸🇪

Och det här är min dag. Jag går på kungsklippeskolan. Jag går i 5:an och är 11 år.

På skolan har vi som första lektion har jag alltid matte som är att man räknar ut tal som t.ex 4300 – 300 = 4000 det är bara ett exempel. Sen efter kan vi ha slöjd som är en ämne som bygger saker som en ljushållare det tycker jag är väldigt roligt. Sen har vi också sy slöjd det är att man syr i tyg eller ull eller vad som helst. Sen kan jag ha svenska det är att man gör uppgifter. Man jobbar med svenskan alltså vårt språk. Sen kan vi ha idrott. Idrott är en sak där man springer och gör olika lekar eller har en

hinderbana och en hinderbana är en sak det är en bana som där det finns hinder. Sen har vi fler ämnen som t.ex so är ett ämne som man läser om historien som kan va run 1000 talet till 2000 talet. Sen finns det också bild. Bild är att man ritar och skriver i olika former. När jag packar väskan så har jag med mig iPad och min mobil eller om det är idrott packar jag idrottskläder. Jag kan ibland bli mobbad för att jag är så kort men nu händer det inte lika ofta.

Det året som är nu är 2020 men 2020 har inte varit ett superår för vi har haft coronavirus. Det är en lite värre än en influensa. Men den är inte farlig för barn då är det bara en vanlig influensa. Men för dom som är över 70 år kan coronaviruset vara en väldigt farligt. Det har dött run 6000 personer i Sverige 🇸🇪. 🦠

Jag spelar ett spel som heter fortnite och det är helt gratis och det är ett jätteroligt och väldigt bra grafik. Man kan också utforska en värld också. Jag spelar på en sak som heter ps4 och det är konsol och om man inte har det så kan man inte spela. Men jag kan nångång ibland spela FIFA men väldigt sällan. När FIFA 21 kommer så kommer jag kanske spela lite till men jag kommer mest spela fortnite för att FIFA är inte roligt. Jag hoppas bli en twitsh streamer för det är så roligt eller elektriker.

Publicerat

16 december 2020

Berättat av

Jonatan

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01022

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Kungsklippeskolan

Klass

B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!