Mitt Liv

  • Lova

Berättat av Lova

Född 2007. Skogskällan. Klass 6C.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

13.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Lova och är 13 år 🙂

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknade i morse av att min veckar klocka ringde 06:20. Jag tryckte på snos 2 gånger för jag är inte riktigt någon morgon person om man säger så. Jag klev upp och pappa hade redan åkt till jobbet men mamma var hemma så hon satt i soffan och kollade på nyheterna. Dom pratade som vanligt om Corona, Dom sa att Norge började öppna upp sina gränser och att island hade klarat sig bäst från Corona.

Jag gick till köket och gjorde 2 mackor med ost och smör på. Sen satte jag mig vid vårt köks bord och åt, det var soligt ute.

Jag gick sen till badrummet för att göra mig i ordning. Först tvättade jag ansiktet sen smörjde jag in det, borstade mitt hår och tänderna. Sen klädde jag på mig, jag hade ett linne, en cream white hoodie och adidas mjukis byxor. Som sagt är jag ingen morgon person så jag orkade inte ta på mig några ordentliga kläder, jag sminkade mig lite. Men jag använde bara mascara och så fixade jag mina ögonbryn.

Sen var det dags att gå till skolan och det tar ungefär 5 minuter till skolan, men varje morgon så möts jag med min kompis. Så idag möttes vi 08:55 för vi började 08:10. Vi började med hemkunskap men vi hade bara teori i klassrummet vilket var jätte tråkigt. Sen när vi hade haft hemkunskap i 2 timmar så började våran engelska vi jobbade bara på våra iPads som vanligt. Sen hade vi svenska och när klockan var 11:25 så gick vi på lunch.

När vi hade ätit klart så gick vi på rast, vi gick ut och spelade bomben. Det är ett spel som man spelar på en stor fyrkantig ruta som är uppdelad i 4 delar. Då är en person kung en person är drottning en är prins och en är bonde. Så spelar man med en basketboll och så försöker man ta ut varandra medans man ska säga saker. Tex om jag är kung kan jag säga att vi kör ”namn bomben” då måste man säga ett namn varje gång man studsar bollen till någon annans ruta. När våran rast va slut hade vi en jätte lång svenska och efter det en jätte lång SO lektion. Vi skulle haft språk efter SO lektionen men vi har det bara 1 gång i veckan nu pga Corona.

Så vi slutade vid 14:30 och jag gick hem på en gång. Jag la mig ute i vårat pool hus (det är som ett gäst hus) och kollade på Netflix, jag kollade på anime vilket är japanska tecknade serier. Mina kompisar tycker att det är barn program och ”mobbar” mig för att jag kollar på det. Men jag bryr mig inte så mycket om vad dom tycker för jag gillar att kolla på anime 🙂

Sen åt vi middag vid ungefär 18:00. Vi åt typ lax och det var gott. Sen gick jag in på mitt rum och pluggade lite till ett prov som jag skulle ha. Det var typ det jag gjorde resten av kvällen, sen gick jag och la mig kl 21:30 men jag kunde inte sova så sen när jag kollade på klockan igen var den 4 på natten. Men tillslut somnade jag som tur va. Hej då!

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Lova

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00562

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

Klass 6C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!