Mitt Liv

Berättat av Athanasios

Rörsjöskolan. 5a.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

27.12.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Athanasios och är 11,5 år gammal jag kommer från Grekland. Jag har bott i Sverige 5 år. Jag älskar djur och gillar att kolla på Youtube, spela och hänga med mina vänner. Alla mina släktingar bor i Grekland. Jag får bara träffa dem när det är lov. Jag är en snäll och smart person men några gånger kan jag gå utanför gränsen.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag heter Athanasios och är 11 år gammal och bor i Malmö. Idag vaknade jag kl 10.00 på morgonen det kändes skönt och varmt under mitt täcke. Jag gick upp från min säng öppnade dörren från mitt rum och började gå mot köket. I köket satt båda mina föräldrar och drack morgonkaffe. Jag öppnade kylskåpet som låg längs in i köket och tog ut mjölken, jag tog också fram en kopp och höll in mjölken i koppen. När jag hade druckit upp mjölken så gick jag och borstade tänderna med min lila tandborste med en vit prick på.

Sen gick jag och satte mig i vår stora bruna soffa i vardagsrummet och läste en bok från serien (alla mina fans). Efter att jag hade läste i cirka 30 min var klockan nästan 12.00 så jag gick in i rummet där vi har tv:en där inne har vi en grå soffa ett piano i ena hörnet och ett skrivbord bredvid pianot. Min bror kom också in vi skulle spela på vår Ps4, jag använde min blåa kontroll. Vi spelade i cirka 2 timmar och sen fick vi stänga ner spelet och göra något annat. Då sa pappa att vi skulle gå och promenera för att få frisk luft. Vi tog på ganska varma kläder för att det var rätt kalt ute. Vi började promenera till kanalen som låg nära där vi bodde. I kanalen finns det väldigt många ankor som simmar eller går runt och letar efter mat. Så vi gick ganska långt och sen gick tillbaka hem. När vi kom hem så skulle vi äta lunch. Det var ugnsbakad kyckling med ris det är en grekisk julrätt från förra dagen eftersom det var mycket kvar. Men vi åt inte bara kyckling vi åt mycket annat också eftersom det var jul igår. Efter att vi hade ätit så tog jag min dator och satte igång Netflix och kollade på en serie i 2-3 timmar eller mer. Sen skulle vi äta middag och efter middagen så ville jag bara sova så jag gick och borstade mina tänder och sen somnade kl 21.00.

Publicerat

18 februari 2021

Berättat av

Athanasios

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01122

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Rörsjöskolan

Klass

5a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!