Mitt Liv

  • jag.

Berättat av Elsa

Född 2008. Korsängsskolan. 5 grön.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

21.04.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Elsa Eriksson och är 12 år, jag fyller år den 31 mars. Jag älskar att dansa, och har gått på dans i 9 år. Mina bästa vänner är Greta,Thea,Alicia,Alva och Filippa. Min familj består av jag, min mamma och min pappa och vi bot i en lägenhet i fanna.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag vaknar med solen i ögonen av att mitt alarm på mobilen ringer 06:00. Minna föräldrar sover fortfarande så jag försöker vara så tyst jag kan. Jag går till köket och tar en mjuk macka med leverpastej på, och ett glas apelsin juice. Jag äter medans jag kollar på Netflix. När jag har ätit klart så går jag till toaletten och borstar mina tänder med min blåa tandborste i två minuter. Sen tvättar jag ansiktet med vatten och en kräm. Jag går tillbaka till mitt rum och bäddar min säng innan jag tar på mig dagens kläder som jag valde dagen innan. När jag har gjort det så fixade jag mig. Vid detta laget har min mamma vaknat och kommer in och säger godmorgon till mig. Jag kollar på mobilen tills jag inser att klockan är 07:30 och jag börjar gå ut för att möta upp mina vänner Greta, Thea och Alvar så vi kan cykla till skolan tillsammans.

Jag och mina kompisar cyklar till skolan på ungefär 10 minuter och vi sitter utanför svenska klassrummet och väntar på att lektionen ska starta. Klockan blir 08:00 och vi går in till svenskan. Vi hade ett svenska prov på Tj-ljudet vilket gick väldigt bra, 14/15 rätt, det var bara ordet ”kärna” som gick dåligt. Efter en timme på svenskan gick vi vidare till engelskan, där vi jobbade om deras historia och när det första flygplanet byggdes. Ytligare en timme går och vi har rast i 20 minuter, vi går bara runt och små pratar. Sen hade vi matte. Vi hade matte prov dagen efter så jag pluggade en hel del. Provet handlade om olika längdenheter, som centimeter och millimeter. Mot slutet spelade jag kort med några vänner, jag kom två.

Till lunch blev det soppa och mjukt bröd vilket var väldigt gott. Jag åt i en kvart innan vi gick ut. Det är inte ens maj en men väldigt varmt. Jag och mina två vänner, Greta och Thea, satte oss på gräsmattan vid fotbolls planen. Solen var varm och vi satt och solade och kollade på när dem andra spelade fotboll. Vi pratade om hur vi trodde att lektionen efter skulle bli, alltså SO. Vi gick in och satte oss och väntade på att lektionen skulle starta. Vår lärare öppnar dörren och alla går in och sätter sig. Vi fick kolla på sista delen av en serie vi kollade på. Den handlar om två människor som reser runt i Europa. Efter serie avsnittet fick vi följd frågor på vad det handlade om. Vi han nästan klart med det innan lektionen slutade.

Det var fördjupning, alltså att jobba ikapp med det man inte hunnit. Jag och min kompis Greta var klara med allt så vi skrev en berättelse på engelska. Jag hann inte så långt innan min lärare säger att jag får gå hem, då var klockan 14:30. Jag ber Alvar att vänta på mig och Greta, så han ställer sig vid cyklarna medans vi går och hämtar våra ryggsäckar i vårat skåp. Vi kommer till Alvar och min andra kompis, Viggo, också stod där och vi började åka hem. På hemvägen så pratade vi om vad som skulle hända i helgen. När jag kommer hem är mina föräldrar fortfarande på jobbet. Jag tar lite fil och satte mig i mitt rum. Jag bara kollar på mobilen innan klockan är 15:30 och jag kommer på att jag har dans träning. Jag tar på mig mina tränings kläder och sätter upp håret i en tofs, jag fyller även på min vattenfalska som är i glas med ett rosa sträck på. Min kusin kommer med deras bil och hämtar mig och kör mig till dansen. Dans lektionen är i en timme. Vi övar på danserna som vi skulle uppträda med, men eftersom det är coronaviruset, men på något sätt ska vi visa upp dem.

Efter en timme åker jag hem och maten är klar, falukorv med makaroner. Makaronerna var stuvade och korven nästan lite bränd. Jag drack mjölk till. Jag går till mitt rum och lägger mig i min säng och kollar på en serie, jag hinner med ungefär 3 avsnitt innan jag går in i duschen. Jag tar med mig min högtalare in och sätter på hög musik. Jag tar av mig mitt smink och sen går jag in. Jag tar först schampo, sen balsam. Jag tar en kräm för ansiktet innan jag går ur duschen 30 minuter senare. Jag tar ett äpple och lite citronvatten och sätter mig framför tv:en. Jag kollade på en film, som var ganska bra. Jag går och borstar tänderna i två minuter. Jag byter om och lägger min skoldator på laddning och lägger mig. Jag kollar på mobilen i 30 minuter innan jag somnar.

Publicerat

7 maj 2020

Berättat av

Elsa

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00067

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Korsängsskolan

Klass

5 grön

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!