Mitt Liv

Berättat av Ava

Född 2008.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

28.01.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Jag lever ett så normalt liv för en tonåring tjej. Jag heter Ava Khosravi och är 08. Jag vaknade upp när mitt larm ringde men då har jag redan vaknat av att jag hör mamma fixa sig. Larmet ringde kl 6:05 men jag kanske började min dag 6:20. Då börjar jag med att kolla mig själv i spegeln. Sedan går jag in på toaletten och går på toa. Därefter så fixade jag min frukost. Jag åt chiapudding med fruktsallad. Chiapuddingen hade jag fixat dagen innan. Jag kanske åt up 2/3 av allt. Efter det hade jag tid över så jag satt ner och vilade lite och kollade på Netflix och Tiktok. Efteråt gick jag och borstade mina tänder. Jag kollade på Gossip girl hela dagen. Så jag kollade på serien medans jag fixade mig. Jag satt på mig mina kläder. Jag brukar välja mina kläder efter vilket humör jag är på och den dagen hade jag på mig en skrik-rosa zip-hoodie och ett par jeans. Jag tog ut mina flätor och fixade mitt hår. Jag hade på en olja på mitt hår eftersom det är frissigt. Oljan jag hade var Maracconoil. Jag satt på mig mina strumpor och packade ner min matlåda. Vi har matlådor eftersom vi måste äta i klassrummet på grund av Corona viruset.

Strax efter satt jag på mig mina skor, jacka och min mössa och gick iväg till skolan. Först ringde jag min kompis ****** och sa åt henne att börja gå och medans jag pratade med henne hade hon och hennes syster ett tjafs. Sedan ringde jag upp min andra kompis ****** och sa att henne att börja gå. Därefter så mötte jag upp min vän ***** som brukar gå till min tunnel några minuter bort från mitt hus. Vi började gå upp för backen för att möta up de andra. Vi brukar ha en regel att man ska vara uppe på backen innan klockan 07:40. Senare brukar vi fortsätta att gå och så brukar en annan kille i min klass ***** springa efter oss med sin lillebror tills han kommer fram.

När vi kommer fram till skolan var vi 10 minuter tidiga så vi gick runt lite och pratade med alla i vår klass.

När läraren öppnade dörren trängde alla in sig kapprummet. Det är väldigt trångt så man fick kämpa sig med att komma in.

Jag gick in och satt mig på min plats. Sedan började vi skratta för att några i min klass höll på och fjanta sig. Vi hade en 2 lektioner innan det var rast.

Jag satt på mig mina ytterkläder och gick ut. Lite senare såg jag att det var några som bråkade och några som kastade snöbollar fast man inte fick. Sen fick min kompis en snöboll mitt i ansiktet och började skrika och kasta tillbaka. Då hade halva sexan börjat kasta på varandra. Nu hade rasten tagit slut och alla var helt snöiga och blöta. Vi hade några lektioner till och sedan var det lunch. Vi tvättade våra händer, tog våra matlådor och sprang till matkön. Det var några som halkade och alla skrattade. När vi gick in skrek alla så matt-personalen var lite sura på oss. Vi åt korvstroganoff som brukar vara en av mina favoriter men det var klimatsmart så det smakade inte riktigt som vanligt. Fast det är ju bättre för miljön så man får stå ut. Efter lunchen sprang jag ut och pratade med mina kompisar. Vi gick runt på skolan och små pratade. Sen hade vi fler lektioner och tillslut efter en lång dag var det enkligen slut. Jag gick hem

Publicerat

16 mars 2021

Berättat av

Ava

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01164

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Nyckelbergsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!