Mitt Liv

Berättat av Ella

Född 2008. Brotorpsskolan. 5A.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

18.02.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag är 11 år gammal snart 12. Jag älskar att rida och hänga med mina vänner. Jag har två småsyskon och två mammor.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag Av: Ella Cassidy 5A

• Mamma väcker mig runt halv åtta eller senare om jag har sovmorgon eller tidigare om jag ska duscha.

• Jag tar upp ljuset på min smart band 4 det är en klocka som kan göra andra saker med också till exempel ta pulsen, se väder och antal steg och fler saker.

Sen väljer jag kläder för dagen eller har samma kläder som dagen innan om de inte är smutsiga. Sedan brukar jag gå på toa. Det är ett litet rum, med hand fatt och skåp.

• Sen går jag till vardagsrummet och spelar på min telefon och ibland äter jag frukost. Om jag äter frukost brukar det vara yoghurt med flingor på.

• Resten av familjen går till jobbet och skolan. Jag sätter på ett alarm på telefonen om jag har sovmorgon som är ganska ofta.

• Sen går jag och klär på mig ytterkläderna när alarmet går. Först släcker jag alla lampor och sen låser jag dörren och börjar gå till skolan det tar ca 5 min.

• När jag kommer till skolan har jag svenska med Victoria Apple min lärare och hon är den bästa läraren man kan ha. Hon är ganska kort, rolig, snäll och hon är vår mentor.

Sen har vi 30 min rast men det ringer in fem minuter innan vi börjar.

• Sen har vi SO med Victoria Apple. Efter det har vi Matte med Lotta Person vår andra lärare som andra klassen har som mentor. Sedan har vi lunch både klasserna i 30 min utom på torsdagar då äter klasserna separat.

Efter lunchen fortsätter vi med matte. Sedan har vi 40 min rast som vi kallar långrasten då ringer det också 5 min innan vi har lektion. På sommaren brukar vi leka kull, zombie, vinken, klättra i klätterställningen, prata eller andra saker. På vinter kan vi ibland åka skridskor men inte i år, i år har jag gungat, lekt zombie och pratat på rasterna. Efter det har vi svenska med Victoria i 1h och 30min

Sedan har vi Träslöjd med Napoleon i 1h och 20min han är vår träslöjds lärare men om man inte har Napoleon har man Anneli syslöjds läraren hälften av klassen har henne andra halvan av klassen har Napoleon.

Efter det brukar jag vara kvar på klubben med mina vänner men på torsdagar har jag ridning och på fredagar har jag och några vänner teater. På klubben får man måla, rita, spela på Ipad ibland eller bara leka till exempel kort lek och man får mellanmål där och lite till.

• Sedan skulle jag gå hem och ta en kopp varm choklad och tita på min telefon eller andra saker till exempel spela, plugga eller göra läxan.

• Sen kommer lillasyster hem och börjar kolla på sin Ipad.

Sedan efter det kommer mamma och andra lillasystern hem från jobbet och skolan och då börjar mamma lagga mat eller sätta sig ner någon minut.

Sen när maten är klar då får barnen ibland duka bordet ibland inte. Sedan äter vi och typ halvvägs eller tidigare eller senare kommer andra mamman.

• Sedan säger mamma att vi ska borsta tänderna eller kollar hela familjen på Zumbo´s just desserts. Sen går vi till våraföräldrars rum och mamma läser Percy Jackson åt mig och min syster (böckerna är jättebra ganska lika Harry Potter böckerna tycker jag).

• Efter det går jag till mitt rum och läser till exempel En världs om segling under havet eller Jo köper en ponny eller nåt annat.

Sen släcker jag ljuset men om jag kan inte somna fort sätter jag att läsa, rullar runt i sängen eller börjar städa mitt rum tyst för mina föräldrar sover i rummet bredvid. Till slut brukar jag bli tröt och somnar.

3 Juni 2020

Nu i hela världen så är allt nästan stängt utan i Sverige. Där fortsätter nästan allt som vanligt bara att någras föräldrar jobbar hemma som min mamma gör. Men skolan är öppen och vi får vara ute men bion, simhallarna är stängda, man måste tvätta händerna mer en vanligt och man får inte åka längre en två timmar bort. Annars så är nästan allt lika dant innan Corona. Men om man är lite snorig, feber och ont i huvudet eller halsen så måste man gå hem.

Jag får inte sova över hos kompisar men min andra mamma Katie jobbar som sjuksköterska så hon jobbar inte hemma utan mer en vanligt men inte så mycket mer.

Jag känner inte så stor skillnad då och nu men Katies pappa som bor i Irland blev jättesjuk så han fick åka till sjukhuset men hans fru fick ju inte komma med för Corona. Då testade de om han hade Corona och jag tror att det blev två positiva svar. Så Katie blev jätteorolig men på hanns, Katies och hennes tvillings födelsedag fick han komma hem.

Uppe i Haparanda var Marias föräldrar bor (min andra mammas föräldrar) så fick min morfar åka in akut på sjukhuset en dag och den natten var både mina mammor oroliga för då var både mina föräldrars pappor var i sjukhuset men nästa dag fick vi veta att Marias pappa hade fått en pacemaker så då var Maria lugn.

Publicerat

3 juni 2020

Berättat av

Ella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00234

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Brotorpsskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!