Mitt Liv

Berättat av Alva

Född 2008. Skoftebyskolan F-6. 5ab.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

27.04.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag heter Alva Ahlström. Jag är 12 år ung och gillar att pyssla och dansa. Innan gick jag i dans men pågrund av corona så slutade vi tidigare:( Efter skolan brukar jag spela Roblox eller/och animal crossing eller hoppa studsmatta. Jag är väldigt glad för det mesta men ibland så är jag inte det. Enligt min bästa vän Olivia så är jag smart, rolig, pysslig och hatar sport. Jag bor lite utanför Skoftebyn i ett område som heter Stubbered. Där bor jag i ett vitt hus precis bredvid Göta älv. Jag bor med min mamma, pappa, storebror Alfons, lillasyster Astrid, hunden Pricken och katten Pontus.

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag 2020

Alva Ahlström 12 år

Det är måndag morgon och jag vaknar. Klockan är 07.15. Eftersom det är måndag känner jag mig stressad för att pappa åker och lämnar mina syskon cirka klockan 07.30 på skolan och då brukar jag börja äta frukost. I vanliga fall äter vi frukost tillsammans allihopa men på måndagar börjar jag 09.00 istället för 08.20. Mamma jobbar hemma på grund av Coronaviruset så henne får jag stå ut med.

Jag går upp nästan direkt från sängen och tar på mig kläder. Jag tar på mig en rosa hoodie och ett par högmidjade jeans. Jag tar också på mig mina glasögon. När jag är klar går jag upp till köket för klockan har blivit lite över 07.30 och min pappa åker iväg med mina syskon och mamma stänger in sig i sovrummet med datorn för att jobba. Jag öppnar kylskåpet och tar ut skinka, smör och mjölk. Jag ställer ner det på köksbänken och tar fram en skiva skärgårdskaka. Jag brer på smör på brödet och och lägger på en skiva skinka. Efter det lägger jag mackan på en tallrik och sätter in den i micron. Under tiden häller jag upp mjölk i ett stort glas och ställer in förpackningen i kylen igen.

Det piper för att mackan är färdig i micron. Jag tar ut den, hämtar mjölkglaset och kniv och gaffel och går ut till vardagsrummet. Där sätter jag på tvn och går in på youtube och sätter på antingen någon spelvideo som en minecraft eller roblox video eller någon vlogg. Mina favorit youtubers är Therese Lindgren och Ufosxm.

Klockan har blivit 07.45 och jag har ätit upp min macka men jag är inte mätt så jag går till köket och tar och gör en exakt likadan macka. Sen fortsätter jag titta på youtube. När mackan är nere i magen känner jag mig rätt så mätt men är väldigt sugen på frysta vindruvor och is så jag går och hämtar lite av det i ett glas. Sen mumsar jag i mig det!

Klockan är nu 08.15 och det är dags att ställa in min disk i diskmaskinen och borsta tänderna och håret. Jag går till badrummet och tar fram min tandborste, sätter på en klutt tandkräm och blöter den med lite vatten. Sen börjar jag borsta……. När jag borstat klart tar jag hårborsten och borstar håret också. Sen sätter jag upp håret i en hög hästsvans med en rosa scrunchie. Sen springer jag ner till mitt rum och tar min mobil och springer upp igen, tar mina nycklar och stänger av tvn. Efter det går in till mamma och säger till att jag drar nu. Efter det drar jag på mig skorna, jackan och min rosa Don Donna väska och börjar gå upp för världens jobbigaste backe! Jag har en marinblå dunjacka och ett par rosa nike skor. När jag kommer upp för backen går jag bort till raddan med brevlådor.

Där väntar jag ungefär en kvart innan en taxi kommer och hämtar mig. Det är för att jag bor lite utanför Trollhättan och då har tillgång till gratis skolskjuts till och från skolan. Jag hoppar in i taxin. Där sitter redan en från 4an och två andra från min klass. Vi åker längs en fotbollsplan, skog och hus. Sen är vi framme på skolan. Jag börjar gå mot våran tambur. På vägen möter jag Olivia (Min bff) och vi går till tamburen tillsammans. Där hänger jag av mig min väska och sen går vi mot slöjdsalen.

I dörren in möter vi Linda som är syslöjdslärare och Gustav som är träslöjdslärare. Just nu har vi träslöjd men förut hade vi sy. Vi hänger av oss jackorna och går in i salen. På träslöjden har vi skor på oss men inte på något annat ämne. Dom andra i klassen kommer också in. När alla är samlade ropar Gustav upp oss och ser om alla är här. Sen startar han upp lektionen. Han berättar att vi ska jobba med metall och emaljera. Emaljera är när när man färgar metallen. Sen jobbade vi på hela lektionen. Slöjd är mitt favoritämne!

Efter slöjden går jag och Olivia ut på rast. Vi möter upp Felicia i kapprummet eftersom att det bara är halva klassen som har slöjd på måndagar. Dom andra har på torsdagar. Klockan är 10.20 och vi går bort mot gungan. Jag och Olivia ställer oss upp på kompisgungan och Felicia sätter sig mellan oss. Vi snackar om slöjden, skolan och livet, det mesta.

När det bara är några minuter kvar på rasten går vi in till klassrummet och sätter oss på våra platser. Ulrik kommer in i klassrummet och säger att vi ska ha matte. Jag går bort till min låda och tar fram min matte bok för Ulric sa att vi skulle göra det. Vi räknar på hela lektionen.

Klockan har blivit 11.40 och det är dags för lunch. Idag är det korvgryta med ris, riven morot och knäckebröd. Jag gillar absolut inte korvgryta och skolans ris är jättetorrt! Den rivna morot är iallafall okej och knäckebröd med lite salt på är gott. Jag, Olivia, Ester och Felicia sätter oss vid samma bord. Jag äter mest knäckebröd.

Klockan är 12,02 och jag, Olivia, Ester och Felicia går ut från matsalen. Vi går mot klätterställningen som ser ut som eiffeltornet. Där klättrar vi runt en stund. Sen tröttnar vi och går mot kompisgungan på den andra skolgården. Vi sätter oss i den och snackar.

Vi går mot kapprums dörren klockan är 12.25 och 12.30 ska vi in till lektionen. När vi tagit av oss jackorna och skorna ställer vi oss i ledet utanför dörren till klassrummet för att dörren var låst. Efter några minuter kommer Helena och släpper in oss. På schemat står det att vi ska ha SO. Helena sätter igång lektionen och berättar att vi ska jobba med historia på gleerups som är ett internet läromedel.

Jag jobbar på framåt hela lektionen och sen är det dags för musik. Jag ställer tillbaka datorn och när Helena säger att man får gå, går jag bort mot musiken med min väska på ryggen.

I musiksalen som ligger i vita villan (precis som slöjdsalarna) möter vi Anna, vår musiklärare som också är biträdande rektor på skolan. Jag sätter mig på en stol med Olivia och Felicia bredvid mig. Vi väntar in dom andra i klassen och sen sätter Anna igång lektionen. Hon berättar att vi ska kolla på lite olika filmer idag som visar hur mycket musiken påverkar handlingen. Som spännande musik gör ju filmen mer spännande.

När lektionen är slut tar jag på mig skor, jacka och väska och går bort mot vändplanen där en taxi ska hämta mig och några andra. Jag sätter mig på berget intill och går in på Roblox Bloxburg för att tjäna lite pengar. Efter tio minuter ser jag en galen taxi rulla in på vändplanen. Jag och tre andra hoppar in och taxin kör iväg. Under tiden vi åker slänger jag iväg ett sms till mamma att jag är påväg hem. Mamma svarar ok och säger att hon kommer hem klockan runt 15.15 och att jag kan ta något i frysen att äta.

Taxin lämnar av mig på samma ställe som jag klev på i morse. Jag går ner för dej jätte jobbiga backen och skriver samtidigt att jag är hemma till mamma. Jag låser upp dörren och går in. Där väntar hunden Pricken och Katten pontus på mig. När jag tagit av mig skorna, jackan och väskan så går jag direkt in på badrummet för att tvätta händerna. Det är extra viktigt nu p.g.a corona. Sen går jag ut i köket och tittar in i frysen. Jag ser massa matlådor och några påsar med pannkakor. Jag tar en påse med pannkakor för jag ÄLSKAR pannkakor, lägger dom på en tallrik och sätter in dom i micron 5 minuter. Under tiden plockar jag fram sylt, ett glas, mjölk, bestick och hämtar min Ipad. På Ipaden sätter jag på senaste videon av Therese Lindgren.

Pannkakorna är klara i micron, varma och goda. Jag tar ut dom och ställer ner dom på bordet. Sen häller jag på rikligt med sylt för sylt är gott! Efter det sätter jag mig och äter till Thereses video.

När jag är mätt plockar jag undan maten och ställer in disken i diskmaskinen. Sen tar jag med mobilen och Ipaden ner till mitt rum. Jag kollar på klockan i mobilen. Den är 14.54. Mamma och mina syskon kommer snart. Medan jag väntar fortsätter jag titta på youtube.

Jag hör hur någon drar i handtaget på ytterdörren och jag vet vem det är, min storebror. Jag går och låser upp åt honom. Dom kommer in och alla går och tvättar händerna. Sen ställer sig mamma i köket för att laga mat till mina syskon. Det blir spagetti med köttfärssås.

Det är helt okej mat. Jag säger till mamma att jag går ut och hoppar studsmatta och det gör jag. Jag går volter fram och tillbaka i nästan en timme. Sen går jag in och sätter mig framför datorn och spelar mer Robox Bloxburg och Adopt me. Jag spelar fram tills det är dags för kvällsmat. Vi äter alltid macka och yogurt till kvällsmat och frukost så det gör vi även idag. Jag gör en macka med smör och skinka på och dricker ett glas mjölk. Sen har klockan blivit 18.30 och jag chillar framför youtube.

Klockan är 19.30 och jag går upp till köket för att ta ett litet kvälls snack som alltid är fryst mango och frysta vindruvor med is. Mums!! Nu börjar även mitt favoritprogram, Robinson!! Det är en program där några personer försöker överleva på ön fiji och dom gör olika tävlingar och en till två personer blir även utröstade varje vecka. Jag sätter mig i soffan och slår på tvn och sätter på Robinson.

30 minuter senare är programmet slut och då börjar “Vem bor här” och det brukar jag titta på. När klockan blivit 21.00 är programmet slut och jag går och borstar tänderna och går och lägger mig.

Publicerat

1 juni 2020

Berättat av

Alva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00213

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skoftebyskolan F-6

Klass

5ab

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!