Mitt Liv

Berättat av Elin

Född 2008. Skoftebyskolan F-6. 5ab.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

15.05.2020

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Mitt namn är Elin Lauridsen. Jag lever i 11 årsåldern 2020 och bor utanför en stad kallad Trollhättan i en by som heter Stubbered. Tidigt på fredags morgon vid kl. 07.10 så går jag upp ur sängen för att göra mig i ordning till skolans början. Mina steg leder mig till min garderob där jag sedan ska ha på mig en hel outfit. Jag kollar mig själv i spegeln där jag ser en blond tjej med en grå långärmad ulltröja, ett par vita jeans och ett par svarta strumpor till. Kammen sliter sig igenom håret och gör det platt och fint, sedan sätter jag upp håret i en hög bulle.

I badrummet sköljer jag av mitt ansikte så att det blir lite mer piggare än innan. Nästa steg på listan är frukost. Frukosten idag blir en kall drink som innehåller för mesta dels blåbär, banan och yoghurt. Snabbt slumpar jag i mig den och sätter mig vid matbordet i vardagsrummet och väntar på att taxin ska komma. Medans så passar jag på att sitta lite med min mobil. Kl.07.35 ser jag hur taxin glider in på min tomt. Den är för mestadels vit men också lite svart och gul om men ska vara detaljerad. Jag tar på mig mina adidas skor, min svarta bomberjacka och min svarta väska och rusar ut till taxin. Taxin börjar åka långsamt och jag ser mitt röda hus med små vita detaljer och uterummet fullt med olika växter. Jag kan också se min studsmatta som jag spenderar en stor del av dagen på. Alla mina fyra katter syns inte till men två av dom gör det på den gröna stora gräsmattan. Alla tre torpen kan man se riktigt men jag vet att dom finns där bakom huset.

Färden till skoftebyskolan tog snart slut och jag var påväg till mitt klassrum som tillhörde 5-6 b klassare. I kapprummet sitter inte bara jag utan några andra i min klass med mobilerna framför ögonen.

Kl. 08.20 går vi alla in i klassrummet som är vitt med en whiteboard på väggen. Över whiteboarden finns det en filmduk där vi brukar kolla på film om dagarna. Alla dom fem fönster står på rad på motsatt håll av dörren. Helena våran fröken syntes till och alla hade nu satt sig på deras platser vid borden och skoldagen hade börjat. Klassen tog sig igenom Svenskan, Rasten, Matten, No lektionen, Lunchen och So lektionen. Nu var det bara lilla aktuellt och Bild lektionen kvar.

Rullgardinerna rullades ner och klassrummet mörknade och filmen avsnittet hade börjat. I lilla aktuellt pratade dom om det vanliga. Coronaviruset. Coronaviruset är ett virus som kan göra gamla och andra människor i riskgrupper allvarligt sjuka. Men för vi som inte är i någon riskgrupp är det som en vanlig influensa. Bild Lektionen hade passerat och dagen i skolan var slut.

Taxin körde hem mig och jag sprang så snabbt jag kunde till studsmattan för att hoppa. Förs mesta del så gjorde jag flickisar och bakåtvolter. Utmattande gick jag in i huset för att äta mellanmål. Smörgåsen med ost och oboyen åkte in till magen och resten av dagen hände det inte så mycket fram till kl. 17.00 då jag fick min skärmtid. På skärmtiden så får jag kolla på telefonen så mycket jag vill. Kl. 19.00 var skärmtiden slut och det var dags att äta middag. Vi åt Kebab med bröd. Maten var god och dagen fortsatte med fredagsmyset. Hela familjen var in knäad i soffan i tv rummet och den stora tv:n var på. Snacksen och drickan tog snabbt slut. Ljuset blev mörkare och mörkare och det var dags att lägga sig. Kl. 22.30 log jag i sängen ren och hade borstat tänderna och var redo för natten. Så här var det nästan varje dag förutom på Lördag och Söndag då jag är ledig från skolan och då jag kan göra roligare saker om dagarna.

Publicerat

1 juni 2020

Berättat av

Elin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/00219

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Skoftebyskolan F-6

Klass

5ab

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!