Mitt Liv

Berättat av Linn

Född 2012. Svenska Skolan på Mallorca. Trean skriver igen 2021.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.06.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Linn och ska berätta om en dag ur mitt liv här på Mallorca.

Jag bor i en lägenhet på 7:e våningen i Santa catalina nära en godisaffär och en sushirestaurang.

Jag vaknade av att min väckarklocka på mobilen ringde. Jag steg upp och valde vilka kläder jag skulle ha på mig idag, jag tog på mig ett mörkgrönt linne, en beige kofta och ett par blåa jeansshorts med ananaser på. Sen rullade jag upp gardinerna. Jag går ut till köket och gör min frukost, idag blev det en macka med smör och äppeljuice. Sen gjorde jag en macka till, då kom min pappa upp. När jag hade ätit upp så borstade jag håret. Jag borstade också mina tänder. Jag hade lite tid kvar innan vi skulle till skolan och då så tittade jag på min mobil. Först tittade jag om någon hade skrivit till mig på Whatsapp. En kompis till mig hade skrivit på en gruppchatt som jag och några andra av mina vänner har tillsammans. Jag svarade och spelade ett spel som jag tycker är kul. Det heter Roblox. När mamma kom upp var det dags att gå till skolan. Jag och pappa sa hejdå till mamma och gick ned för trapporna. När vi var nere så gick jag och pappa till Eroski som är en mataffär där pappa parkerat bilen. Vi åkte till skolan. När vi var framme släppte pappa av mig vid skolan. Efter lunchrasten så hade vi musik, vi tränade på en dans som jag och min klass ska uppträda med inför hela skolan.

När skolan var slut så hämtade mamma mig. Vi gick hem. På vägen hem så köpte vi en rosa smoothie med banan och jordgubb och en annan smoothie som var gjord på ananas och kokosmjölk. Den rosa var till mig och till mamma den gula. Vi köpte också en jättegod cupcake med choklad. Det var inte så långt hem. När vi var hemma så satte vi oss på balkongen och åt. Vi tog också några bilder. När vi var klara så gick vi in. Jag tog upp min skoldator för att göra mina läxor. När jag var klar kom pappa. 30 minuter efter så gick jag och mamma för att handla lite mat. När vi kom hem var pappa i vår gamla lägenhet för att hämta lite grejer, vi hade flyttat i helgen. När pappa var hemma så var vi lite hungriga så pappa gick för att köpa nudlar på en restaurang. Den var stängd men till slut hittade han en annan restaurang. Vi åt sushi bowl. Efter så gick jag in. Jag hjälpte till att duka undan. Jag var trött och ville sova. Så jag gick in till mitt rum för att göra mig iordning. Jag bytte om till pyjamas, rullade ner gardinen, drack lite vatten och borstade tänderna. Jag sa godnatt till mamma och pappa och somnade.

Publicerat

18 juni 2021

Berättat av

Linn

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01296

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Svenska Skolan på Mallorca

Klass

Trean skriver igen 2021

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!