Mitt Liv

Berättat av Lilian

Född 2012. Svenska Skolan på Mallorca. Trean skriver igen 2021.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.06.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Lilian och jag är 9 år. Nu ska jag berätta en dag ur mitt liv. Jag börjar en vanlig torsdagsmorgon med att min mamma väcker mig. Min mamma tar oftast med min hund Inez när hon ska väcka mig. Sen frågar hon mig vad för frukost jag vill ha. Jag säger oftast smör macka med chokladmjölk. Sen ligger jag kvar i min säng ett tag och gosar med min hund. Efter ett tag ropar min mamma och pappa på mig och säger att frukosten är klar. Sen tar jag med mig min hund ner och så äter jag min frukost. När jag kanske har ätit halva mackan kommer min storasyrra upp som också ska äta frukost. Min stora syrra heter Sonja och hon är 13 år. Alltså en tonåring hon är jätte jätte tråkig hon vill aldrig leka. Men jag älskar henne ändå. När jag har ätit klart min frukost så går jag upp till mitt rum igen. Då ska jag börja med att välja kläder. Idag ska jag ha på mig min gula varm tröja ett par rosa shorts och en vit t shirt. Sen borstar jag mina tänder och borstar mitt hår och sätter jag upp mitt hår i en hästsvans. Sen bäddar jag min säng och så kollar jag på youtube.

Sen så åker jag till skolan i min bil. När jag börjar närma mig min skola så sätter jag på mitt mask alltså corona mask för på 2021 och 2020 så har det kommit ett virus till jorden det heter corona. Corona är en förkylning man kan få. Man blir inte så sjuk ifall man inte har någon sjukdom.När jag är på skolan så sitter jag och väntar på mina kompisar. Sen börjar skolan. Idag va jag väldigt glad för idag blir det hamburgare min favorit. När skolan är klar så hänger jag med min kompis Millie för jag ska till min ridning. För Millise föräldrar äger en gård och där har de hästar. När vi är på stallet så börjar vi med att sätta på hjälm och en säkerhetsväst och sen rykta hästarna. Min favorit är en svart ponny som heter Sweetheart. Hon är ganska långsam men hon duger för mig. Efter ett tag kommer de andra i min ridgrupp de heter Olle och Tyra. Men Millie går inte i samma ridgrupp som mig,Olle och Tyra för Millie är jätte bra hon har till och med en egen Häst. Men jag Tyra och Olle är nybörjare men vi har snart ridit i ett år. När alla ponnyer och hästar är sadlade så hoppar vi på. Idag ska vi rida ut så vi går på en promenad. Efter ett tag så travar vi en stund. Sen när vi är på stallet igen så går vi till arenan och ska testa på galopp. Tyra börjar med galopp på hennes favorit Hossi. Efter dem kör Olle på Abi hans favorit sen är det jag våran ridlärare är framför mig sen säger jag galopp det går så fort men det är jättekul. När vi har ridit klart så tar vi av sadlarna och tränset. När vi går till deras hage så får man rida barbacka men jag föredrar att gå på sidan. Det går så fort att lämna hästarna i hagen. Sen tar vi av hjälmen och västen. Sen åker jag hem.

När jag är hemma så äter jag middag och idag åt jag korv med bröd och ketchup. Sen kollar jag på min favorit serie på netflix den heter Free rain. Sen så borstar jag mina tänder och byter om till pyjamas. Och så läser jag med min mamma i en halvtimme sen så somnar jag.

Publicerat

18 juni 2021

Berättat av

Lilian

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01302

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Svenska Skolan på Mallorca

Klass

Trean skriver igen 2021

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!