Mitt Liv

Berättat av Millicent

Född 2012. Svenska Skolan på Mallorca. Trean skriver igen 2021.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

02.06.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Hej jag heter Millicent och är 9 år gammal. jag bor i Mallorca och har bott där hela mitt liv men jag är svensk och engelsk. Och bor i ett litet ställe som heter Establiments. Och så har jag två storasyskon som går i 7 och 6. Mitt intresse är att rida häst.

Jag ska berätta hur det är att leva i 2021.

På morgonen när jag vaknar så kollar jag på min ipad lite sen efter några minuter säger min pappa eller mamma att jag måste klä på mig. Min favoritfärg är grön och på skolan jag går på får man klä sig hur man vill så jag brukar ha gröna kläder på mig och en ansiktsmask måste man ha för coronaviruset. Sen borstar jag tänderna och går ner för att äta frukost. Till frukost brukar jag äta flingor eller gröt eller macka. Efter det så går jag till bilen. Och vi brukar lyssna på musik eller radio bok. Det tar typ 15 till 20 min för att Köra till skolan. Skolan börjar klockan 09:00. På grund av corona regler måste vi ha basgrupper så min klass är en basgrupp och vi samlas på en plats på skolgård varje dag. När klockan är 09:00 går vi in i klassrummet. Vi brukar tyst läsa på morgonen när vi går in i vårt klassrum. Efter det har gått en kvart ungefär så brukar vi göra matte. Sen går vi ut på rast och jag brukar leka häst. Efter det brukar vi göra olika saker som matte,svenska,mitt liv,slöjd och massa andra saker. Min favorit ämne att ha är slöjd. Sen är det lunchdags min favoritmat är pasta med köttfärssås. Och sen har vi rast. Efter rasten är det vilken lektion som helst. Efter det så är det mellanmål och rast. Sen lektion.

Efter det är skolan slut och jag går till mina syskon och sen väntar vi tills att pappa eller mamma ska hämta oss med bilen. Och ibland brukar jag gå till stallet och rida det gör jag på tisdag torsdag och lördag och på fredag brukar jag gå på dans. Och ifall jag inte går på ridning eller dans åker jag hem. Och sätter på min ipad och brukar spela Roblox eller Tiktok. Jag brukar leka Roblox med tre kompisar som heter Lilian,Claudia och Tilda de är dom jag brukar spela med och umgås med. Efter det går jag och äter middag och hjälper till att städa. Sen byter jag om till pyjamas och går och lägger mig.

Publicerat

18 juni 2021

Berättat av

Millicent

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01306

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Svenska Skolan på Mallorca

Klass

Trean skriver igen 2021

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!