Mitt Liv

Berättat av Alice

Född 2009. Vidingsjöskolan. År 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

09.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Först vaknar jag kl. 06:30 av att mitt alarm ringer på min mobil. Sedan vid ungefär 06:40 går jag upp och tar på mig kläderna, jag tar oftast på mig ett par svarta byxor och en valfri hoodie. Tills kl. 07:00 tittar jag på min Ipad, jag brukar oftast titta på youtuberna Antonija Mandir eller Filip Dikmen. Därefter brukar jag bädda min säng. Jag har ett grått överkast som jag lägger på sängen sen tar jag grå och rosa prydnadskuddar och lägger på överkastet där kuddarna är. Slutligen så viker jag en filt och lägger den i nedre delen av sängen. Jag har också två gosedjur jag läger vid kuddarna det är en hund och en panda.

Slutligen när jag har bäddat klart går jag upp och borstar tänderna jag har en blå och vit eltandborste jag brukar borsta med. Tandborsten säger till när jag ska byta sida så ifall jag har borstat klar de främre tänderna så darden till och vill att jag ska byta så jag borstar på tänderna osv.

Efter jag har borstat tänderna så går jag och packar min väska inför skolan . Det är inte ofta jag äta frukost på morgonen för jag gillar inte och äta något tidigt på morgonen istället tar jag med mig något och äter i skolan så jag inte blir jättehungrig. Jag brukar packa en frukt och fylla en vattenflaska med vatten. Ifall det skulle vara kallt ute så tar jag med mig en mössa och ett par vantar. Oftast packar jag med en mapp som jag har läxor i men ibland behöver jag inte ha med den för att jag inte har någon läxa och ta med mig. Om det skulle vara en måndag, onsdag eller torsdag skulle jag ha packat idrottskläder för dom dagarna har jag idrott på. Men nu är det tisdag och då har jag ingen idrott.

Innan jag börjar klä på mig inför skolan så brukar jag alltid mata min ödla och byta vatten. Oftast brukar jag mata honom med sallad eller grönsaker.

Slutligen ska jag bara klä på mig och börja gå mot skolan ungefär 07:50 för skolan börjar 08:00 och det tar bara tio minuter att gå till skolan. Så här slutar min morgon och min eftermiddag börjar oftast runt 14:30 då jag slutar skolan.

Efter skolan på tisdagar går jag hem och det första jag gör när jag kommer hem är att tvätta händerna noggrant nu i corona tiderna. Sedan när jag har tvättat händerna äter jag mellis då brukar jag oftast äta två rostade mackor med bara smör på och så dricker jag ett glas varm oboy. Efter jag har ätit upp plockar jag undan och ställer in i diskmaskinen. När jag har plockat in i diskmaskinen brukar jag oftas gå in på mitt rum och sätta på musik och sen rita något.

När klockan är halv fem plockar jag fram mina fotbolls kläder eftersom jag har fotbollsträning idag. En timme innan träningen brukar jag oftast äta något t,ex brukar jag koka pasta. Så att jag får i mig energi till träningen. Sen klär jag på mig och nu när det är kallt ute tar jag först på mig underställ sedan fotbollsstrumpor, träningströja, shorts, och en hoodie för det är så kallt sen har jag ju såklart fotbollsskor och benskydd.

Jag har gått på 4 träningar i det laget jag går i nu för det var så att mitt förra lag blev för några för att kunna gå upp på niomanna asså när man blir nio stycken personer på planen. Så att vi behövde splittra på oss och då var det bara 4 stycken som gick till hjulsbro det var jag, och mina kompisar Moa, Emilia och Alicia som tur var ville alla gå dit så att man inte behövde gå själv till ett nytt lag för det tror jag skulle kännas lite jobbigt. Men dom har fyra träningarna har varit jätteroligt och man har fått lära känna jätte många nya vänner. Dom andra lagkompisarna som inte gick till hjulsbro gick till antingen Kenty eller MB.

Tillbaka till att jag ska träna om en timme. När jag har klätt på mig allt så fyller jag min vattenflaska och sätter på mig mina fotbollsskor och benskydd så behöver jag inte göra det där borta i kylan. Jag, Moa, Emilia och Alicia samåker oftast alltså när man åker tillsammans någonstans så vi slipper ta flera bilar när vi ändå bor så nära varandra och ska till samma ställe. Oftast är det Emilias pappa som kommer och hämtar upp mig ungefär kl 16:20 för det tar ungefär 10 minuter att åka till UCS ( platsen där jag tränar). Vi tränar till 19:30 och då kommer någon av mina föräldrar oftast och hämtar alla oss.

När jag kommer hem är jag oftast iskall för alla gånger vi har tränat har det varit typ -10˚C så jag tar alltid duschen för maten men det gillar inte mamma och pappa för jag står oftast i duschen i 1h om inte mer så oftast får mamma och pappa säga till mig att jag får äta före jag duschar sen får jag duscha sist i familjen för att annars tar jag slut på allt varmvatten. Men min syrra är exakt likadan så vi brukar alltid köra sten sax påse men det är inte så kul för jag förlorar alltid…men men det behöver vi inte snacka om.

Men iallafall när jag har ätit och duschat tar jag på mig pyjamas och lägger mig i mammas och pappas sängar för och titta på tv med dom. Vi kollar oftast på Wahlgrens värld eller bonusfamiljen. När klockan är kl 21:00 brukar jag borsta mina tänder med min eltandborste och tvätta mitt ansikte. Efter det så går jag till köket och fyller ett glas med vatten. Och så bäddar jag upp så att jag kan gå och lägga mig i min säng och när jag har fixat så jag kan lägga mig brukar jag ta fram och titta på den i en halvtimme tills klockan är 21.30 och då kommer mamma och pappa in och nattar mig. Men ibland så har jag svårt och sova och då kan jag somna vid 00:00 och då blir jag väldigt trött på mornarna efter. Så här ser min dag ut

Publicerat

16 december 2021

Berättat av

Alice

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01801

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Vidingsjöskolan

Klass

År 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!