Mitt Liv

Berättat av Viola

Född 2009. Vidingsjöskolan. År 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

01.12.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

Jag spelar minecraft leave me alone…

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Det första jag gör är att försöka kliva upp, jag är väldigt morgontrött så….

Det ja, ehh händer att jag kliver upp lite för sent. Ungefär när det är en halvtimme kvar till skolan kliver jag upp, jag har alltid mina kläder vid sängen så jag tar på mig, och går ner. Jag brukar ha typ jeans, hoodie eller en långärmad tunn skjorta. Sedan börjar jag med att slösa ungefär 3 minuter på att bara sitta på en pall på nedervåningen i köket och försöka att få mig själv att leva så att jag kan göra frukost.

När jag är vaken/ levande gör jag frukost och det brukar vara typ något typ av bröd med pålägg och ett glas mjölk. Det tar typ 5-10 minuter att äta frukost, sen borstar jag håret och tänderna. Jag brukar ha överdrag och en dunjacka på vintern, sedan cyklar jag snabbt för att kunna komma i tid till skolan. När jag kommer till skolan har vi troligtvis redan börjat att läsa, vi läser 15 minuter varje morgon och sedan börjar vi med olika lektioner. Vi har två till tre lektioner på morgonen och mellan vissa lektioner har vi typ 5 minuter långa pauser som kallas kortast. Sen har vi rast i en halvtimme och kommer in igen. Då har vi två till tre lektioner till och efter det är det lunch. Skollunchen är gratis i skolan, så vi behöver inte ta med pengar eller egen mat. Vi brukar få typ tre olika rätter att välja på. En vegetarisk, en vanlig och kanske ibland veganskt. Efter lunchen så har vi 40 minuter rast. På rasten så brukar vi på somrarna leka typ springlekar eller att typ tre av mina bästa kompisar försöker att fånga mig medans jag skrattar ut dem för att vara för långsamma för det. På vintrarna brukar vi mest bara gå runt och prata, men igår så körde vi king of the isbord. Då. ska man hitta ett isigt typ pingisbord och sedan ska alla gå upp på det, sen försöka putta av alla andra. Den som är sist kvar vinner. Efter rasten så går vi in och har sista lektionen. Vi har dem här ämnena: matte, svenska, engelska, historia,SO, NO, musik, slöjd, språk (spanska, franska eller tyska). När vi slutar skoldagen får vi gå hem, jag brukar cykla ungefär 1,5. km hem. Det tar typ tio till fem minuter.

När jag kommer hem så är mamma eller pappa hemma ibland för att man ska jobba hemma mycket på grund av corona. Jag får spela en timme på måndagar och onsdagar, två timmar på fredagar och tre på lördag och söndag. Dock tar jag det som en rekommendation, för jag klara mig typ inte utan att spela minecraft på en dag (favoritspel). Så när jag kommer hem så spelar jag i mitt rum.

Jag har ett eget rum, det har två gröna och två gråa väggar. Min säng är en svart trä säng, i fotändan står ett bord med ett terrarium för min lilla orange bruna Ögonfransgecko Nagini som attackerar papper. Sen så äter vi mat på nedervåningen, det kan vara typ vad som helst. Men oftast är det gott för mina föräldrar är bra på att laga mat. Efter det så går jag troligtvis upp på mitt rum, eller så tittar vi på något tillsammans. Om jag går upp till mitt rum så brukar jag oftast spela, eller lyssna på talbok. När mina föräldrar ropar från nedervåningen att jag ska stänga av så gör jag det, om en halvtimme.

När jag stängt av kommer jag ner och ger Nagini mat, äter kvällsfika

(typ macka) borstar tänderna och ”går och lägger mig” (spelarna minecraft)

När jag väl går och lägger mig så kan jag inte sova för jag är pigg, då ligger jag vake i två timmar och lyssnar på talbok. Då brukar jag somna sen vaknar jag på morgonen och inser att talboken har varit på hela natten.

Det var min dag…

Publicerat

16 december 2021

Berättat av

Viola

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01803

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Vidingsjöskolan

Klass

År 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!