Mitt Liv

Berättat av Noba

Född 2009. Vidingsjöskolan. År 6.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

07.12.2021

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Min dag

Hej jag heter Noba och jag tänkte berätta hur en dag ser ut för mig, mina dagar ser ganska likadana ut men jag tänkte berätta om en tisdag. Det börjar med att jag vaknar kl 7 så går jag upp jag brukar vara väldigt trött så jag kollar på typ snap o tik tok tills kl är 10 över typ. Sen går jag upp och tar på mig jag brukar ha väldigt svårt med att hitta kläder om jag inte tar fram dagen innan. Efter jag tagit på mig så sätter jag mig vid mitt sminkbord och sminkar mig lite.

Jag går ner för trappan och äter frukost. Jag är oftast själv hemma för min syrra och mina föräldrar har åkt till skola och jobbet. Jag brukar äta macka med oboy eller juice men jag gillar inte vitt bröd bara om det är rostat så jag brukar ta fram brödrosten och gör min oboy. Det jag börjar med är mjölken sen häller jag i oboyen typp 2 skedar. Sen när jag ätit går jag och tar på mig ytterkläder och cyklar till skolan. När jag är i skolan så möter jag min kompis Dian så är vi resten av skoldagen. Vi brukar ha lektioner sen rast i 20 min sen lektioner igen. Vid 11:30 har vi lunch och då blir det olika lunch varje dag. På tisdagar är det lite annorlunda jämfört med vanliga dagar för vi har språk och hemkunskap. Min klass är uppdelade i två grupper så innan språk har vi hkk varannan vecka. Men vi skulle säga att vi har hkk så cyklar vi direkt efter lunchen den andra gruppen får vara kvar o ha svenska o matte sen får dom åka. Men när vi kommer fram till ånestad så har vi hkk. Där så brukar vi baka eller laga mat.

Sen så går vi till språken och då är vi blandade i grupper med hagbyskolan och bäckskolan som också har språk. Då har vi en stund sen har vi lite rast och fortsätter, sen när vi slutar 15:30 så cyklar jag hem eller så brukar jag vara med Dian men om jag inte gör det så åker jag till stallet och tar hand om min sköthäst Sir Roland (Rolle). Men jag brukar oftas vara med Dian och då är vi hos henne för det är närmare. Vi brukar cykla eller åka bil, men när vi kommer hem till henne så äter vi mellis och då brukar vi äta icetee eller juice, macka eller flingor. Sen kollar vi på mobilerna typ tik tok och sen äter vi. Det är ju olika rätter hela tiden så jag kan typ inte säga vad det är. Sen så kommer min pappa och hämtar mig i bilen och det tar typ 5 minuter att åka hem till mig. När jag kommer hem så brukar jag duscha, mitt hus har två våningar så min dusch är där nere sen har vi badkar där uppe. När jag har duschat brukar jag alltid typ äta något, och så sätter jag mig i soffan och kollar på youtube eller tiktok. Efter det brukar jag gå och borsta tänderna och då är klockan typ 21:10. Då går jag in i mitt badrum och borstar tänderna och sen tvättar jag mitt ansikte med aco rengöring sen smörjer jag in mitt ansikte med nivea.

Jag går upp till mitt rum och tar på mig pyjamas typ och sen lägger mig i sängen och kollar på mobilen t ex tiktok och instagram, och sen ställer jag alarm på 06:40 sen 10 minuter efter till 07:30. Sen vid 22:00 brukar oftas försöka sova sen somnar jag.

Det var min dag

Publicerat

16 december 2021

Berättat av

Noba

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01809

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Vidingsjöskolan

Klass

År 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!