Mitt Liv

Berättat av Elise

Född 2009. Grönängsskolan F-6. Sexorna på Grönängsskolan.

📆 Vilken dag vill du berätta om?

29.10.2021

💬 Om du vill, berätta lite om dig själv och vad du tycker om att göra

✏️ Berätta om en dag i ditt liv

Idag vaknade jag av mig själv, jag kollade på mobilen för att se vad klockan var, klockan var 06:00 ungefär. Vanligt vis brukar mamma väcka mig, men jag misstänkte att hon hade glömt på grund av att alla mina syskon inte skulle till skolan, de var sjuka allihopa. Jag bestämde mig för att spela lite och sen gå upp från källaren, jag sover i källaren vilket är lite läskigt. Jag gillar verkligen inte att vara i källaren ensam. Min storebror och mina två små bröder sover också i källaren men i ett annat rum, de delar rum. Alla mina småsyskon brukar storma in i alla rum och stöka till, såklart. Ibland brukar vi kunna kommunicera genom att knacka i sängen, jag i en trä stolpe vid sängen och min storebror i sin höga metallsäng. Jag spelade på min nya mobil. Jag spelade ett spel där man kan måla olika bilder. En timme senare tittade jag på klockan och gick upp.

När jag kom upp åt jag frukost. Jag åt havregryn med mjölk och socker, mycket socker! Såklart när inte mamma ser häller jag ner massor av socker i den vita porslinsskålen. Efter att jag hade ätit upp ångrar jag lite att jag tog så mycket socker, så de sockret som är kvar i botten av skålen häller jag bara ut i vasken. Efter frukosten byter jag om, borstar jag tänderna, tar på mig ytterkläder, säger hejdå och går ut.

Jag cyklar till skolan på torsdagar och fredagar, det är då vi ska cykla till en annan skola, Västerskolan, för att ha språk. Jag har tyska. En grupp på fredagar, åker direkt till Västerskolan för att ha hem och konsumentkunskap, eller HKK som förkortning. Vi turas om att ha HKK. Men denna gången skulle jag inte ha HKK.

När jag kommer till skolan har vi tre svenskalektioner på rad, med olika lärare och det är jag glad för. På första lektionen skriver jag nu på denna texten, annars är det andra saker där man ska lära sig att skriva korta texter på en 40 eller 60 minuters lektion, det går ganska bra för mig. Jag är usel på att skriva korta texter…jag brukar vilja skriva väldigt mycket och utförligt, det är därför jag tar så lång tid på mig att skriva…jag skriver för mycket.

När alla de där tre, inte så väldigt roliga, svensklektionerna är slut skyndar vi oss så mycket det bara går till den andra skolan för att ha tyska/spanska. Jag är inte alls glad att de bestämde sig för att ta bort franska, så man kan inte lära sig franska i skolan mer. Jag hatar det är så orättvist!! Jag tar mina tyska böcker, rusar ut i korridoren, tar jacka, skor och hjälm och springer ut. Jag springer inte hela vägen, jag vill ju inte bli för trött redan nu. När jag kommit till cykeln låser jag upp den sätter böckerna i cykelkorgen och börjar cykla iväg så fort jag kan. Men när det kommer till den branta bron på vägen dit går det allt saktare och saktare, jag blir andfådd och det blir svårt att andas. Det gör ont när jag andas och för varje sekund som går blir det jobbigare. Det är kallt, jag fryser om näsan, händerna och öronen. Tillslut efter att jag har vunnit över den branta bron cyklar jag vidare, det brukar kännas i lungorna en lång stund efter. Märker nu att jag verkligen skriver för mycket…

Efter att jag har kommit fram, parkerat och låst cykeln springer jag in, även om jag fortfarande ont. När vi äntligen blir insläppta i klassrummet går vi in och sätter oss. Läraren brukar se vilka som är där och starta med ett glosförhör.

Sen efter det har vi 10 min på oss att cykla tillbaka till skolan och ha matte där. Sen har vi lunch, om jag inte gillar maten tar jag bara lite mat går och sätter mig och äter det jag orkar. Men om jag gillar maten, som spagetti och köttfärssås, så tar jag mycket och två portioner. När jag ätit klart vänder jag upp och ner på stolen och sätter den på bordet, sen tar jag tallriken, säger hejdå till kompisar och lärare och går.

När jag kommer hem gör jag inte så mycket. Jag lyssnar på musik, tittar på YouTube, ritar och målar. Och det jag gör mest, spelar på min mobil. Sen äter jag, mina syskon och mina föräldrar kakor. Jag brukar spela Minecraft och PlayTogether. I Minecraft har jag och två hem, ett på en ö omringad med floder och ett hav, och det andra hemmet i en enorm grotta…ganska långt bort från det andra hemmet. Tur att jag har en karta! I PlayTogether delar jag ut pizzor, fiskar, spelar minigames och springer omkring och letar efter saker så att jag får pengar. Det är det jag kan göra på en helt vanlig fredag.

Publicerat

17 december 2021

Berättat av

Elise

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:1/01829

Insamling

Mitt liv – en dag i mitt liv

Skola

Grönängsskolan F-6

Klass

Sexorna på Grönängsskolan

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!